Šport > Nogomet
21 ogledov

Pazite se klofut

jurgen klopp EPA
Kevin Großkreutz je v odprtem pismu nogometaše Liverpoola posvaril pred klofutami nemškega stratega Jürgena Kloppa.

Krilni nogometaš Borussie iz Dortmunda, ki bi se moral spetembra preseliti v Galatasaray, vendar bo moral zaradi zapletov z dokumentacijo na uradno selitev k turškemu velikanu počakati do januarja prihodnje leto, je z odprtim pismom nagovoril nogometaše Liverpoola, ki jih danes čaka prva tekma pod taktirko Jürgena Kloppa.

Großkreutz je bil del Kloppove revolucije v Dortmundu, ki je prekinila hegemonijo Bayern Münchna in leta 2013 ekipo vodila vse do finala Lige prvakov.

Velik navijač nemškega stratega je nogometašem angleškega velikana položil na srce, naj zaupajo v delo trenerja, ki v svoji nogometni filozofiji prepleta pamet in pogum.

''Jürgen Klopp bi se lahko v soboto znašel na nasprotnih bregovih s svojimi igralci, morda bo koga tudi oklofutal, a sporočilo bo jasno: ne gre zate, temveč za ekipo. Klopp je čustven fant. Na televiziji ste lahko videli, kako na črti za trenerje podoživlja vsako brco. Lahko vam povem, da je v garderobi enak. Barvit, jezen, čustven, a vedno z izdelanim načrtom. Ima jasno strategijo in kombinira pamet s pogumom. Pred vsako tekmo poskrbi, da je vzdušje v garderobi napeto. Z vsakim igralcem se je pogovoril individualno in mu povedal, kaj od njega zahteva, nato pa nas je nagovoril kot skupino,'' je zapisal Großkreutz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.