Šport > Nogomet
19 ogledov

Pearce začasni selektor Anglije

Stuart Pearce EPA
Angleško nogometno reprezentanco bo začasno vodil Stuart Pearce.

Potem ko je dosedanji selektor Italijan Fabio Capello v sredo zvečer odstopil, je angleška nogometna zveza (FA) sporočila, da ne bo preveč hitela z iskanjem naslednika, začasno pa je na trenersko mesto imenovala Stuarta Pearcea.

Capello je le štiri mesece pred evropskim prvenstvom v Ukrajini in na Poljskem odstopil s položaja selektorja angleške reprezentance. FA je sinoči pojasnila, da je Capello, ki je bil na angleški klopi od leta 2007, odstopil zaradi spora z zvezo glede odvzema kapetanskega traku Johnu Terryju.

Pearce je bil doslej trener mlade angleške reprezentance in olimpijske selekcije. Nekdanji angleški reprezentant ima kot igralec za seboj 78 nastopov za izbrano vrsto, s člansko reprezentanco je kot trener sodeloval že od leta 2008, od leta 2007 je bil trener mlade angleške ekipe. Člansko zasedbo bo prvič vodil na prijateljski tekmi 29. februarja proti Nizozemski.

"Takoj je pristal na sodelovanje in ni postavljal nobenih pogojev," je bil s hitro rešitvijo zadovoljen predsednik FA David Bernstein. Zatrdil pa je, da bodo tudi novega stalnega selektorja poiskali v najkrajšem možnem času. V Angliji za glavnega kandidata za Capellovega naslednika velja trener Tottenhama Harry Redknapp.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.