Šport > Nogomet
29 ogledov

Pečečnik: Poleti vrhunske okrepitve!

Jože Pečečnik je visoko dvignil prvo lovoriko v zgodovini Interblocka.
1/20
Saša Despot
Predsednik ljubljanskega Interblocka Jože Pečečnik se je po finalni zmagi prvič znašel na rokah igralcev kluba. "Občutek je izjemen," je povedal novi boter ljubljanskega nogometa.
 
 

Zdaj bomo še bolj zagnano sledili svojim ciljem in vztrajali na že prej začrtani poti: v petih letih narediti evropski klub.

Jože Pečečnik

 
Jože Pečečnik je po dobrih osemnajstih mesecih vlaganja truda in denarja le doživel tudi tisto slajšo plat nogometa. Nogometaši Interblocka so namreč v velikem finalu pokala Hervis z dvema mojstrovinama prebujenega Ermina Rakoviča ugnali Maribor in zadali pravo klofuto štajerskim navijačem, ki jih je v zadnjem tednu zajela pravcata evforija. Po uspelem odprtju prenovljenega Ljudskega vrta se je tudi v Celju na tribunah zbralo približno sedem tisoč gledalcev, velika večina pa je pesti in glasilke naprezala za nogometaše v vijoličastem. Ljubljančani so zdržali pritisk, med najbolj razposajenimi pa je bil predsednik Jože Pečečnik , ki se je znašel na rokah svojih igralcev. "Fantastičen občutek! Tega res nikoli ne bom pozabil. V nogometu sem šele eno leto in pol in od bitke za obstanek v ligi smo se prebili do pokalnega naslova. Vsekakor fantastičen občutek in ta lovorika bo dala veliko svežega zagona našim načrtom. Zdaj bomo še bolj zagnano sledili svojim ciljem in vztrajali na že prej začrtani poti: v petih letih narediti evropski klub," je po koncu tekme kar sijal od zadovoljstva ljubljanski nogometni boter.

Jože Pečečnik je bučno proslavil zmagoviti zadetek Ermina Rakoviča. © Saša Despot

 
Lovorika nedvomno ne bi mogla priti ob bolj primernem trenutku. Pečečnik je vestno izpolnjeval želje strokovnega vodstva in kupoval igralce, ki naj bi klub popeljali do naslova slovenskega prvaka, vendar pa vsaj v domačem prvenstvu rdečim ni šlo vse po načrtih. "Umetni klub," je donelo s tribun, kjer so bili nastanjeni navijači Maribora , ki so kljub očitkom o koreninah ljubljanskega kluba marljivo podedovali ves širok repertoar žaljivk, ki je že tradicionalno namenjen "žabarskim" klubom. "Rivalstvo mora biti, sam ga zgolj podpiram! Rad pa bi opozoril, da mora ostati v mejah dobrega okusa. Veliko stavim na moralne vrednote in tudi našim tekmecem želim vse najboljše, vendar pa moramo strogo ločevati rivalstvo od sovraštva," je za zurnal24.si povedal Pečečnik , ki se je seveda razgovoril tudi o bližnjih načrtih Interblocka.

Nogometaši Interblocka so se prve lovorike v zgodovini kluba veselili kot otroci. © Saša Despot

 
 
 

V prihodnji sezoni gremo na naslov prvaka in v ta namen bomo kupili šest ali sedem vrhunskih igralcev. Prednost bodo imeli tisti, ki geografsko tangirajo na Ljubljano, želimo pa pripeljati tudi nekaj vrhunskih tujcev.

Jože Pečečnik

 
Usoda trenerja Dragana Skočića je kljub osvojenemu pokalnemu naslovu še vedno nejasna, zagotovo pa bo precej spremenjen igralski kader, ki naj bi ga poleti po Pečečnikovih zagotovilih okrepilo vsaj šest oziroma sedem novincev. "V prihodnji sezoni gremo na naslov prvaka in v ta namen bomo kupili šest ali sedem vrhunskih igralcev. Prednost bodo imeli tisti, ki geografsko tangirajo na Ljubljano, želimo pa pripeljati tudi nekaj vrhunskih tujcev. Naš cilj je pač vrniti evropski nogomet v Ljubljano in pri tem bomo vztrajali še naprej," je še dodal Pečečnik .

Prav tako zadovoljni so bili tudi igralci. Darijan Matič meni, da Interblock počasi dobiva pravi obraz. "Dokazali smo, da znamo zmagovati tudi na velikih tekmah. Bili smo boljši nasprotnik in pokalni naslov je nedvomno osvojilo boljše moštvo. To je velika spodbuda za naprej, že v naslednji sezoni pa ciljamo na naslov prvaka," je povedal Matič, navdušen pa je bil tudi junak srečanja Ermin Rakovič . "Veliko število gledalcev nas je zgolj še dodatno podžgalo. To kaže, da se slovenskemu klubskemu nogometu le obetajo lepši časi. Potrebujemo rivalstva in potrebujemo takšne tekme," je povedal Rakovič, ki je pred leti branil tudi barve Maribora.

Brazilec Marcos Tavares je nekaj minut pred koncem srečanja zapravil veliko priložnost za izenačenje. © Saša Despot

 
Enake načrte kot v Ljubljani ima tudi vodstvo Maribora. Položaj je tam obrnjen – klub ima tradicijo, navijače ter eno od največjih avtoritet slovenskega nogometa Zlatka Zahoviča , vendarle pa nima tako globoke blagajne kot njihov ljubljanski tekmec. Zahovič priznava, da pokalni poraz predstavlja veliko razočaranje. "Interblock je zasluženo slavil, vendar pa moraš imeti na takšnih tekmah tudi nekaj sreče. Ob začetku sezone smo igrali tako obupno, da smo lahko o finalu pokala le sanjali. Poraz je boleč, vendar pa ta nikakor ne spreminja naših načrtov. Poleti bomo še dodatno okrepili svoje vrste, o novem trenerju pa bomo govorili v prihodnjih dneh. Maribor gre naprej!" je v optimističen tonu povedal Zahovič, ki se vztrajno trudi, da bi najuspešnejši slovenski klub vseh časov vrnil na pota stare slave.

 
 

Ob začetku sezone smo igrali tako obupno, da smo lahko o finalu pokala le sanjali. Poraz je boleč, vendar pa ta nikakor ne spreminja naših načrtov.

Zlatko Zahovič

 
Bolj razočarano pa je zvenel Zoran Pavlovič , ki je v zadnjih tednih v odlični formi. "Veliko smo stavili na ta pokal, zato je razočaranje seveda razumljivo. Tako pač je v nogometu. Bili smo utrujeni po prvenstveni tekmi proti Nafti, Interblock pa je imel malce več časa za pripravo. Njihova zmaga je zaslužena in zdaj lahko le objokujemo zapravljeno priložnost," je za zurnal24.si povedal Pavlovič , ki v celjski Areni Petrol ni imel svojega najboljšega dneva.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.