Šport > Nogomet
12 ogledov

Pečečnik: "Zlatko mi je ukradel talenta"

Joc Pečečnik (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Joc Pečečnik pojasnjuje, da je Interblock rekel ne Prvi ligi, ker želi vanjo s konkurenčnimi domačimi igralci. Športnega direktorja Maribora pa obtožuje, da mu je pred kratkim ukradel mladega talenta.

"Ne vidim nobenega vzgojnega motiva, da bi moštvo, ki ni konkurenčno, nastopalo v Prvi ligi," je za Ekipo razloge za ne Prvi ligi pojasnil Joc Pečečnik. "Za dodatne okrepitve so potrebna finančna sredstva, s takšnimi nakupi pa se za mesta v ekipi izriva doma vzgojeni kader. Precej bolje je ostati leto ali dve v drugi ligi in pripraviti ekipo lastnih fantov, ki bodo konkurenčni in tako motivirani, kot so zdaj v naših mlajših selekcijah." Njihova vrnitev med elito je vezana tudi na bežigrajski stadion, v njegovo obnovo je Pečečnik vložil že okoli 25 milijonov evrov, letos naj bi dobil gradbeno dovoljenje.

Na primeru Josipa Iličića in Roberta Berića Pečečnik pojasnjuje, da je  Interblock odlično okolje za pripravo igralcev, a priznava: "A zaključek morajo opraviti drugi." V teh dveh primerih Maribor. "To, da je Iličić odšel v Maribor, je bila moja zamisel na Zahovićevo prošnjo." In če sta še lani Pečečnik in športni direktor Maribora Zlatko Zahović dobro sodelovala, temu zdaj ni več tako, zatrjuje Pečečnik: "Zlatko je Zlatko. Vsi ga poznamo. Spoštujem njegovo vnemo in željo. Je dober direktor. V zadnjem času nisem zadovoljen z najinim odnosom. Mislil sem, da sva prijatelja in veliko stvari sva se dogovorila na besedo, vendar mi je pred kratkih ukradel našega mladega nogometaša, ne da bi me poklical, čeprav sva si v prejšnji sezoni dala roko, da se o vsem obvestiva. Če bi me vprašal in če bi si igralec želel v Maribor, bi mu ga zagotovo dal na voljo. To mi ni bilo všeč." Kdo to je, ne pove. Za komentar poskušamo priklicati Zahovića, a se za zdaj na naše klice ne odziva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.