Šport
32 ogledov

Pečnik gre domov, Šuler bo okej

Clint Dempsey Nejc Pe%C4%8Dnik Pecnik Bostjan Cesar Bo%C5%A1tjan udarec EPA
Dan po tekmi z ZDA iz slovenskega tabora prihaja potrditev, da Nejc Pečnik predčasno končuje prvenstvo v Južni Afriki. Ima zlomljen gleženj. Danes je moral na slikanje še Marko Šuler, a z njim bo vse v redu.

Nejc Pečnik, ki je zadel v dodatnih kvalifikacijah v Moskvi, je v petek v igro proti ZDA vstopil v drugem polčasu, a bil še pred koncem zamenjan. Po trčenju s Clintom Dempseyjem je dobil močan udarec v gleženj. Takoj je moral v bolnišnico. Dan po tekmi iz slovenskega tabora sporočajo, da je poškodba prehuda, da bi lahko nadaljeval prvenstvo. Že takoj po tekmi so se bali, da gre za zlom in to je na žalost potrdilo. Slovenska reprezentanca ima v kadru sicer lepo število napadalcev in tako je zdaj naslednji adut s klopi Tim Matavž.

Preiskave so pokazale, da gre za zlom gležnja, ob tem pa tudi za poškodbo ligamentarnih struktur,
dr. Matjaž Vogrin

Vodja zdravstvene službe A reprezentance, dr. Matjaž Vogrin, je v izjavi opisal zdravstveno stanje slovenske sedmice: "Nejc Pečnik je tik pred koncem tekme z ZDA utrpl poškodbo gležnja. Takoj po srečanju je bil prepeljan v bolnišnico, kjer so preiskave pokazale, da gre za zlom gležnja, ob tem pa tudi za poškodbo ligamentarnih struktur. Nejc bo v najkrajšem možnem času prepeljan v Slovenijo, kjer bo opravil dodatne preiskave, na podlagi katerih bo sprejeta odločitev o nadaljnem zdravljenju (operacija ali konzervativno zdravljenje)."

Naslednja tekma Slovence čaka v sredo ob 16.00 v Port Elizabethu proti Angliji.

Ker gre za težko poškodbo, je trenutno še nemogoče oceniti, kako dolgo bo Pečnik odsoten z nogometnih igrišč, po predvidevanjih dr. Vogrina pa bo odsoten vsaj tri mesece. Današnji dan pa je selektorju Matjažu Keku prinesel še eno slabšo novico. V duelu z enim ameriških igralcev je Marko Šuler s precejšnje višine padel ne prsni koš in potem, ko je zjutraj še čutil bolečine, se je zdravstvena služba odločila, da Šulerja pošlje v bolnišnico na slikanje. Kot je pojasnil tehnični vodja reprezentance Boštjan Gasser, pa je s srednjim branilcem slovenske vrste vse v redu, saj slikanje ni pokazalo nobenega zloma. Šlo je le za močan udarec. Nogometaši so zjutraj sicer opravili regeneracijski trening, ki je trajal uro in pol, nato pa so se v sproščenem vzdušju zabavali s svojimi bližnjimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.