Šport > Nogomet
23 ogledov

Pečnik po derbiju: "Prvič sem videl, da tribune gorijo"

Crvena zvezda Partizan večni derbi Beograd Marakana Reševalni pas/Twitter
Slaviša Stojanović je na sobotnem derbiju med Crveno zvezdo in Partizanom prišel do ene največjih zmag v trenerski karieri (1:0). Izjemno slab obračun beograjskih tekmecev še dodatno pokvarili izgredi.

Crvena zvezda se je vodilnemu prvaku Partizanu uspela približati na lestvici Jelen super lige po zaslugi pomembne zmage na mestnem obračunu. Sodnik Milorad Mažić je derbi v drugem polčasu prekinil zaradi "kresov", ki so vzniknili med navijači črno-belih na južni tribuni.

Gasilcem, ki so skušali pogasiti večje število požarov, nastalih iz plastičnih transparentov (stole so organizatorji iz varnostnih razlogov odstranili), so nekateri navijači kazali zadnjice in preprečevali posredovanje, po daljši prekinitvi pa se je tekma le nadaljevala. 

Obradović zatresel napačno mrežo

Štirideset tisoč gledalcev na Marakani je že prej proslavilo bizaren avtogol Milana Obradovića, najizkušenejšega branilca gostujočega moštva, ki je z glavo premagal osovraženega vratarja Vladimirja Stojkovića v 18. minuti.

Obe moštvi sta v skoraj stotih minutah igre (Mažić je tekmo podaljšal za devet minut) sicer pokazali bore malo, Boban Bajković je moral nekajkrat zanesljivo posredovati, Stojkovića je po strelu Nenada Milijaša z velike razdalje rešila prečka, dobro pa je ustavil tudi Filipa Kasalico. Zvezda po enajstih tekmah zdaj le še za točko zaostaja za mestnimi rivali. 

Pečnik: "Ni bilo umiranja v lepoti"

Eden boljših posameznikov domačega moštva je bil na 145. derbiju napadalec Nejc Pečnik. Slednji je lahko z nekdanjim selektorjem Slavišo Stojanovićem, ob zadnjem sodnikovem žvižgu je sicer odkriti navijač črno-belih vidno ganjen stekel direktno v tunel, slavil eno največjih zmag kariere.

"Osvojili smo tri točke, ki nam pomenijo več kot le tri točke. Ni bilo nekega umiranja v lepoti, vedelo se je, kaj moramo storiti, stali smo čvrsto in Partizanu nismo dopustili, da si ustvarja priložnosti. Dali smo gol in, hvala Bogu, vzeli tri točke," je po svojem prvem večnem derbiju za Sportal.rs povedal Pečnik.

"Mislim, da sem odigral dobro. Pomembno je, da smo dobili tekmo in delovali kot ekipa. Igrali smo vsi za enega in eden za vse, na koncu so kot sem rekel najpomembnejše tri točke. Neverjetno, kakšna atmosfera, kakšno navijanje ... Navijanje ti lahko da še kakšen atom moči, ki ga sicer nimaš. Videlo se je, da nam je bilo v zadnjih 20 minutah težko, iz sebe pa smo iztisnili vse. To je bilo prvič v karieri, da sem videl, da tribune gorijo. Dobesedno gorijo!" 

Izgredi že pred tekmo

Požari na južni tribuni seveda še zdaleč niso bili edini prestopki v vročem beograjskem večeru – že pred tekmo so navijači Zvezde na enem izmed bencinskih servisov pričakali skupino gostujočih navijačev. Izbruhnil je pretep, dve osebi sta bili huje poškodovani, ena je v kritičnem stanju, so poročali srbski mediji.

"Odigrali smo eno ne kvalitetno, ampak disciplinirano tekmo cele ekipe, tudi tistega osrednjega dela obrambe, ki je bil do sedaj najbolj na udaru kritik," je na novinarski konferenci po tekmi dejal Stojanović. "Strinjam se, da tekma ni ponudila obilnega števila velemojstrskih potez in tistem, kar publiko privlači na stadione, ampak dogajalo se je, da smo znali igrati dobro in nato izgubiti, kar spet ni dobro. Za nas so to izjemno pomembne tri točke, pa če bi igrali proti komur koli, ker pa smo premagali Partizan, je zmaga še večja."

Pogumni padalci so v rdeče-belih dresih pred tekmo pristali na Marakani:

Srbska liga, 11. kolo:

Crvena zvezda : Partizan 1:0 (1:0)
Obradović (18/a.g.)
RK: Lazić (90/Zvezda)

Donji Srem : Radnički Niš 0:1
Javor : OFK 1:3
Napredak : Rad 0:1
V
ojvodina : Radnički Kragujevac 2:2

Nedelja:
Spartak Subotica - Čukarički
V
oždovac - Novi Pazar
J
agodina - Sloboda Užice

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.