Šport > Nogomet
8 ogledov

Pečnik pred odhodom v WBA?

pecnik3a Žurnal24 main
V slovenskem nogometnem prvoligašu MIK CM Celje so poskrbeli za prvo okrepitev pred nadaljevanjem sezone, obeta pa se tudi prvi odhod.

Slovenski nogometaš Dejan Kelhar, ki je po vrnitvi iz nemškega drugoligaša Greuther Fürth pol leta treniral z matičnim klubom iz Celja, je s slovenskim prvoligašem MIK CM Celjem danes tudi podpisal pogodbo za 2 + 2 leti. Prav lahko pa bi celjski prvoligaš ostal brez napadalca Nejca Pečnika, saj se je predsednik kluba Marjan Vengust že mudil v Londonu, kjer se je za prestop dogovarjal z možmi iz angleškega drugoligaša West Bromwich Albiona. Tam že igrata Robert Koren in Boštjan Cesar.

Informacijo smo želeli preveriti iz prve roke, vendar je bil predsednik celjskega prvoligaša Marjan Vengust razumljivo redkobeseden. "O tem ne morem govoriti, saj se ni nič zgodilo," je za zurnal24.si povedal Vengust. "Bil sem v tujini, vendar o razlogih ne morem govoriti. Potekajo različni poslovni pogovori, vendar za zdaj o tem ne morem povedati več, saj bi bilo narobe. Stvar ni odvisna le od nas. Pa tudi ne morem povedati, za koga gre. Po eni strani je dobro, da se piše o tem, po drugi pa je treba biti previden. Dokler niso pogodbe podpisane, je o tem brezpredmetno razpravljati."

Vprašanje smo obrnili: ali obstaja zanimanje iz tujine za storitve Nejca Pečnika? "Obstaja. Nekaj zanimanja je, več o tem pa, ko bo znano kaj več. O tem ne morem govoriti, saj bi lahko izpadlo narobe. Pa tudi ne želimo, da je videti, kot da delamo nekakšen natečaj. Pečnik ima z našim klubom še več kot enoletno pogodbo," je o mladeniču s Koroške, ki je v zadnjega pol leta doživel popolno uveljavitev na naših nogometnih igriščih, povedal Vengust. O dogajanju je seveda obveščen tudi igralec.

"Že pred koncem prvenstva smo se usedli in se strinjali: gre za dobrega igralca, enega od bolj nadarjenih pri nas, in želimo, da v tujino vstopi skozi velika vrata, ne pa prek nekih čudnih kanalov. Nisem si mogel niti predstavljati, koliko čudnih ljudi je v tem poslu," je za konec povedal predsednik MIK CM Celje.

Nejc Pečnik je sicer trenutno na oddihu v Egiptu, njegov mobilni telefon pa je v torek popoldne zvonil v prazno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.