Šport > Nogomet
6 ogledov

Pečnik: Upam, da je to naša sezona

pecnik4a Žurnal24 main
Ofenzivni vezist MIK CM Celja Nejc Pečnik je v tej sezoni doživel igralski razcvet. Pri 21-letih je postal ključni igralec svojega moštva, mnogi pa mu napovedujejo tudi lepo kariero onkraj naših meja.

Že več kot štiri leta so minila, odkar je Nejc Pečnik zapustil svoj matični klub Dravograd in se podal v večje okolje, kjer je dobil priložnost za nadaljnji razvoj. V Celje ga je pripeljal najbolj znani koroški trener Marijan Pušnik, ki je takrat deloval v knežjem mestu. "Njegov razcvet je pričakovan,“ danes na produkt dravograjske nogometne šole, ki jo je sam postavil na noge, pravi Pušnik. "Mogoče je zablestel celo malce pozno. Prej pri nekaterih trenerjih ni bil v ospredju, sposoben pa je še precej več. Ima dovolj potenciala, da bi lahko zaigral za člansko reprezentanco, pa tudi v eni od petih evropskih najmočnejših lig. Njegova prednost je, da lahko igra na več igralnih položajih. Ima pa še ogromno rezerve pri razvoju, tako pri fizični pripravi, kot pri taktičnih in tehničnih prvinah,“ je svojega nekdanjega učenca ocenil današnji strokovni sodelavec ljubljanskega NK Bravo.

Tudi Pečnik sam se zaveda, da mu je prej manjkalo predvsem minutaže. "Pred prihodom Pavla Pinnija nisem veliko igral. Trener mi je rekel, da ve, zakaj je bilo tako. V letošnji sezoni mi je namenil tudi nov igralni položaj in sem se kar dobro znašel,“ je pogovor za zurnal24.si začel Nejc, ki je v preteklosti veliko menjal položaje. Selil se je širom zvezne vrste, pristal pa tam, kjer se najbolje počuti. "Sem dokaj univerzalen igralec, morda potrebujem nekaj treningov, da se spoznam s položajem. Mislim, da je moj pravi položaj 'špic-vezni', torej za napadalcema. Zdaj igram napadalca, a imam podobne naloge kot ofenzivni vezist, veliko prihajam nazaj po žogo in ta položaj mi ugaja.“

"Pinni je pravi gospod." © NK Celje

 
Vse bolj se bliža prva obletnica Pavla Pinnija na celjski klopi. Trofejni goriški trener je preporodil Celjane. "Lahko rečem le: pravi trener, pravi gospod. Ve, kako se stvarem streže, o njem same pohvalne besede,“ ne skopari s pohvalami Pečnik. Na vprašanje, zakaj se Celje ne more prebiti do vodilnih vlog v našem nogometu, odgovarja: "Ni se mogel prebiti, zdaj je drugače.  Mislim, da imamo letos pravo ekipo in vzdušje, vemo, kaj hočemo na igrišču in upam, da je to naša sezona.“

In cilji? Po dobrih igrah v tej sezoni so vse višji. "Pred sezono je uprava za cilj postavila uvrstitev v evropske pokale, torej med prve tri v prvenstvu ali pa osvojitev pokala. Mislim, da se ambicije medtem niso preveč povečale. Na vsaki tekmi bomo skušali zmagati; če to pomeni, da bomo osvojili dvojno krono, bi bil vsekakor zelo vesel. Bom pa zadovoljen tudi z eno lovoriko,“ samozavestno odgovarja najboljši strelec Celjanov v tej sezoni. V prvenstvu so ti na drugem mestu, v pokalu jih v četrtfinalu čaka gostovanje v Domžalah. "Če hočeš osvojiti pokal ni pomembno, koga dobiš. Morda Domžale v četrtfinalu niso najbolj primeren nasprotnik, ampak sem prepričan, da lahko zmagamo in se uvrstimo v polfinale.“

"Zadovoljen bi bil z eno lovoriko." © NK Celje

 
Lovrika in tujina. So to cilji Nejca Pečnika? "Vsi me sprašujejo, kaj bo decembra. Za zdaj je moj cilj le Celje. Želim ostati celo leto, odigrati dobro sezono. Želim si, da bi osvojili kako lovoriko in, ko bi se popolnoma uveljavil, bi odšel v tujino, s katero so povezane moje ambicije.“ Pogodba ga sicer na Areno Petrol veže še skoraj dve leti, v njej pa nima posebej določene odškodnine.

Mladi Korošec je tudi član mlade reprezentance , s katero si skuša izboriti nastop na evropskem prvenstvu. "Imamo dobro ekipo, težko skupino, a verjamem v nas. Če bi bili na vsak zbor klicani bolj ali manj isti igralci, da bi se dobro spoznali, potem mislim, da lahko dosežemo dober rezultat in se uvrstimo na EP, kar ni uspelo še nobeni mladi reprezentanci,“ optimistično v prihodnost zre celjska sedmica.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.