Šport > Nogomet
27 ogledov

Pečnik z golom voščil 50. rojstni dan Marakani

Crvena zvezda Donji Srem Marakana srbska liga zastave Reševalni pas/Twitter
Nejc Pečnik je bil med strelci za Crveno zvezdo, ki je na tekmi proti Donjemu Sremu pred okrog 30 tisoč gledalci proslavila okroglih 50 let Marakane (2:2).

Kako je zabiti gol pred 30.000 gledalci? Ta občutek pozna le redka skupina nogometašev s slovenskim potnim listom, v izbrano druščino pa se je v nedeljo uvrstil reprezentančni napadalec Nejc Pečnik, ki je bil med strelci na tekmi med Crveno zvezdo in Donjim Sremom.

Ekipa Slaviše Stojanovića se že tako ponaša z najvišjim povprečnim obiskom na Balkanu, a je bila nedeljska tekma petega kola srbske lige nekaj posebnega zaradi 50. obletnice legendarnega stadiona Marakana.

Pečnik vpleten pri obeh golih

50 let po prvi tekmi v novem domu, na kateri so rdeče-beli takrat še v jugoslovanski ligi premagali Rijeko (2:1), je okrog 30 tisoč prisotnih že v deveti minuti razveselil Abiola Dauda, potem ko je dobro preigraval Pečnik, ki je v drugem polčasu z neposredne bližine zadel tudi sam za 2:0.

Do konca je bilo napeto, sploh ker je sodnik tekmo najprej prekinil in nato še podaljšal zaradi žaljivih transparentov, ki so jih pristaši domačih usmerili proti predsedniku nogometne zveze Tomislavu Karadžiću.

Šok na koncu

Srem je igral z desetimi, Novak Martinović pa je namesto za 3:1 zadel okvir gola. Slavnostno vzdušje je v četrti minuti sodnikovega dodatka z izenačujočim golom pokvaril Stefan Aškovski. Da bo udarec še hujši – gre za posojenega nogometaša mestnega rivala Partizana.

Zvezda se je s točko na lestvici izenačila z niškim Radničkim, medtem ko imata vodilni Partizan in Čukarički še vedno tri točke več od "zvezdašev".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.