Šport > Nogomet
8 ogledov

Pekič: "Skušali bomo ostati v vrhu!"

Pekič senior in Pekič junior. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Zadnjo trofejo, ki je še manjkala pokalni zbirki Domžal, je z dvema goloma v sredo zvečer prinesel Mariborčan Damir Pekič. Saj poznate tisto: "Kdo bo koga, če ne svoj svojega ...?"
Po uradni podelitvi je sledila še novinarska konferenca obeh trenerjev. Nekateri nogometaši Domžal so se ji odločili pridružiti in jo z glasnim petjem za nekaj trenutkov prekinili. Sladko maščevanje za finale v prejšnji sezoni, ko so nekaj podobnega storili Mariborčani.

Usoda je hotela, da je bil ravno Damir Pekič tisti, ki je na koncu preprečil dvojno krono Mariboru, klubu, kjer je pustil skorajda deset let kariere. Z dvema oportunističnima zadetkoma in celo zgrešeno enajstmetrovko je utišal navijače, s katerimi je še pred kratkim proslavljal gole iz kola v kolo. Takole je tekmo ocenil za Žurnal.

POROČILO: Pekič "Viola" prinesel naslov
GALERIJA: domžalsko slavje v Stožicah

"Zelo smo veseli, da nam je uspelo Domžalam pripeljati še ta naslov, ki je klubu manjkal. Zavedali smo se, da imamo svoje možnosti, da bodo sicer odločale malenkosti, ampak na srečo je danes uspelo nam. Toliko, kolikor se je v prejšnjem finalu tehtnica prevesila na njihovo stran, se je danes na našo. Mislim, da smo vseeno zasluženo zmagali," je za uvod povedal Pekič, za katerega to nista bila prva finalna zadetka. Enkrat je ob zmagi nad Dravogradom (4:0) zadel prav v vijoličastem dresu, a še v davni sezoni 2003/04.

Na takšni tekmi se vse pozabi. Verjamem samo, da smo pri teh, recimo manjših težavah, pomagali klubu, da bo lažje prišel na zeleno vejo.
Damir Pekič

"Zadetek v finalu zagotovo pomeni nekaj več, sploh če dosežeš dva, na koncu pa zabiješ še zmagovitega. Zagotovo sta to ena izmed pomembnejših zadetkov v moji karieri," je nadaljeval Mariborčan. "Upam, da bo to (naslov, op. a.) motiv vsem nam za naprej, da se nadaljuje s takšnim tempom. Domžale bodo poskušale ostati v vrhu slovenskega nogometa in po vsem tem mislim, da tja nedvomno tudi spadajo."

Izjemen podvig Domžalčanov razkriva tudi dejstvo, da stanje v klubu ni rožnato, nogometaši pa po nekaterih informacijah že več mesecev ne dobivajo plač. "Domžalske sirote!" so jih ves obračun zbadali navijači Maribora, toda prazen želodec je, žalostno, velikokrat tudi velik motiv:

"Na takšni tekmi se vse pozabi. Verjamem samo, da smo pri teh, recimo manjših težavah, pomagali klubu, da bo lažje prišel na zeleno vejo," Pekič ni želel v podrobnosti, brez odgovora pa ostal tudi o načrtih za prihodnost: "Ne vem (nasmešek). Čisto odkrito vam povem – ne vem. Odprte so vse možnosti," je še zaključil štajerski junak v "napačnem dresu".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.