Šport > Nogomet
25 ogledov

Pelé navdušen nad Neymarjem

Pele še naprej velja za najboljšega nogometaša vseh časov. Žurnal24 main
Nekdanji brazilski nogometni zvezdnik in eden od najboljših igralcev vseh časov Pelé je prepričan, da se nekateri mladi super talenti lahko razvijejo v odlične igralce in nekoč postanejo legende.

V prvi vrsti je Pelé s tem seveda mislil na svojega rojaka Neymarja, ki ga je v zadnjih mesecih zaradi odličnih iger spoznal celoten svet. "Gre za odličnega igralca, o tem ni dvoma. On bo kot Kakáa, Messi – o tem ni dvoma. Ali pa bo kot Ronaldo, Zico, Pelé. Je izjemen igralec," je Pelé dejal za uradno stran Fife in se dopolnil: "Upam, da bo razvil svoj potencial." Neymar je na letošnji poletni tržnici med najbolj želenimi, potem ko je za njim odlična sezona v klubskem in tudi reprezentančnem dresu. S svojimi odličnimi igrami in zadetki je nase opozoril številne evropske velikane z Real Madridom na čelu, ki naj bi Santosu za mladeniča ponujal 45 milijonov evrov. Pelé je priznal, da bo Santos, za katerega je igral od leta 1956 do 1974, Neymarja težko zadržal v svojih vrstah. Sploh zaradi želje mladih talentov, in med njimi je tudi Neymar, da se pokažejo na največjem odru in dokažejo, da niso nič slabši od ostalih zvezdnikov, ki že nekaj časa teptajo evropske zelenice. "Menim, da ga bo težko zadržati v Braziliji. Santos je moja ekipa in tudi on je začel tam. Upam, da bo ostal vsaj do leta 2014 in svetovnega prvenstva, toda to bo sila težka naloga."

Ob Realu se je za Neymarja zelo ogrel tudi Chelsea, a so Londončani od mladega Brazilca dobili "košarico". Pelé je prepričan, da se je njegov morebitni naslednik s tem odločil za pravilno potezo: "Menim, da je bilo to dobro zanj, ker menim, da bi se v Angliji težko znašel. Njegov način igre v Angliji, Nemčiji in Italiji bi težko prišel do izraza, saj je tam pokrivanje zelo tesno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.