Šport > Nogomet
37 ogledov

Pelé popljuval Ronaldinha

Ronaldinha so v domovini sprejeli kot božanstvo. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Več kot 20 tisoč navdušenih navijačev Flamenga je dočakalo Ronaldinha, ki se je naveličal igranja na stari celini. Kljub vsemu pa vsi niso tako navdušeni nad vrnitvijo virtuoza v domovino.

"Če ima res rad Gremio, potem bi moral igrati brezplačno. Saj je zaslužil dovolj za vse življenje, mar ne?" je dejal sloviti Pelé in se obregnil ob Ronaldinha, ko je ta še izbiral, v katerem klubu bi zaigral po slovesu od Evrope. Odločal se je med Flamengom, Corinthians in Palmeirasom. Na začudenje mnogih med temi klubi ni Gremia, njegovega matičnega kluba. Zakaj? Obubožani Gremio pač nima denarja za zvezdo Ronaldinhovega kova. "Samo podal sem svoje mnenje. Jaz sem leta 1974 brezplačno igral za Santos. Bili so v težavah in jaz sem prišel pomagat. Toda to z Ronaldinhom. On ne bo igral za klub, ker ga ima rad. Igral bo za tistega, ki mu ponudi več, kar pa je napačno," je še dodal po mnenju mnogih najboljši igralec v zgodovini.

Odkupna klavzula: 182 milijonov evrov!
Medtem so brazilski kolegi že izbrskali vsoto, ki jo bo Ronaldinho prejemal v zameno za igranje v dresu Flamenga. Na mesec naj bi zaslužil kar 630 tisoč evrov. Pri Flamengu pa se očitno zelo bojijo za svoj nov zaščitni znak, saj v pogodbi piše, da Ronaldinho predčasno lahko odide le v zameno za 182 milijonov evrov! Brez konkurence najvišja odkupna klavzula v zgodovini brazilskega nogometa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.