Šport > Nogomet
128 ogledov

Pelé 'raztrgal' Neymarja

Zito, Pele, Mazzola EPA
Upokojeni brazilski nogometaš je bil v intervjuju za revijo Placar precej neprizanesljiv do rojaka, ki navdušuje v dresu španskega prvaka.

Neymar je s 14. zadetki najboljši strelec letošnje sezone španskega prvenstva, kar pa ni prepričalo nekdanjega superzvezdnika in po mnenju nekaterih strokovnjakov še vedno najboljšega nogometaša vseh časov Peléja.

neymar | Avtor: EPA EPA
''Neymar ni niti med desetimi najboljšimi nogometaši Santosa. V obrambi ne prispeva, ne ustvarja priložnosti in žoge ne prenaša naprej. Težko ga je primerjati z najboljšimi igralci vseh časov, ko pa ima toliko pomanjkljivosti. Neymar je dober igralec, a koliko golov je dosegel z glavo?'' je bil neposreden nekdanji zvezdnik Santosa, ki meni, da si Lionel Messi zasluži naziv najboljšega nogometaša na svetu.

''Messi je najboljši igralec zadnjega desetletja, čeprav ne blesti v igri z glavo in redko uporablja svojo desno nogo. Cristiano Ronaldo je pred časom igral na tem nivoju. Po mojem mnenju je bil primerljiv z Ronaldom Nazáriom,'' je povedal 75-letnik in dodal, da je zelo težko primerjati igralce iz različnih časovnih obdobij.

''Jaz bi bil danes boljši igralec kot v mojem času, saj je fizična priprava superiornejša. Talent nam je dan od boga, a če bi treniral z današnjimi metodami, bi bil neustavljiv.''

Ronaldinho Messi Barcelona Atletico Madrid Liga BBVA Španija prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Za razliko od Peléja pa je z izbranimi besedami o Neymarju spregovoil nekdanji zvezdnik Barcelone, Ronaldinho. ''Neymar je moj naslednik. On je odličen nogometaš in naslednjih nekaj let bo prvi obraz brazilske reprezentance,'' je povedal napadalec in se izognil neposredni primerjavi med njim in Messijem.

''To je odločitev novinarjev. Vsako obdobje ima vsaj enega velikega nogometaša. Od Maradone do Peléja, Cruyffa... Vsi so se v svojem času zapisali v zgodovino, kot danes počne Messi. Jaz sem njegov velik navijač in vedno si poskušam ogledati tekme, na katerih igra,'' je zaključil Ronaldinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.