Šport > Nogomet
24 ogledov

Pele znova okrcal Maradono

Pele: "Maradona ima srečo, da je še živ."(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Brazilska legenda Pele je na veliko veselje svetovnih medijev, ki jih zabavajo stalni prepiri dveh morda najboljših nogometašev vseh časov, spet okrcal argentinskega zvezdnika Diega Maradono.

Pele je dejal, da je bil Maradona sicer sijajen nogometaš, a je slab človek, ki ne more biti vzornik mladih.

Pele, ki bo 23. oktobra praznoval 70. rojstni dan, je za brazilske medije dejal, da je Maradona - ta bo 30. oktobra dopolnil 50 let - poleg tega tudi nesposoben trener, kar je dokazal že na minulem svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki.

"On enostavno ni dober vzgled za mlade ljudi. Bog mu je dal talent, da je lahko odlično igral nogomet, vendar pa on ne more nikogar trenirati. Glede na to, kaj vse je v življenju počel, ima srečo, da je še živ, vendar mi res ni jasno, kako so mu lahko po vseh težavah ponudili položaj trenerja oziroma celo selektorja," je dejal Pele o Argentincu, ki je Brazilca v nedavnem prepiru označil za homoseksualca, in dodal: "Očitno ti, ki so mu ponudili takšno delo, nimajo ne morale ne vesti. Če se Maradona ne bo spremenil, ne bo več mogel delati v nogometu. Bil je dober igralec, a je slab vzornik."

Potem ko je na letošnjem mundialu Argentina izpadla proti Nemčiji, je Pele javno kritiziral delo in metode "malega zelenega". Takrat mu je Maradona odvrnil: "Pa koga sploh še zanima, kaj govori Pele? On sodi le še v muzej."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.