Šport > Nogomet
6 ogledov

Pellegrini: Naslov Chelseaja bi bil razočaranje za vse

New Paper Singapur Liverpool Manchester City Premier League Igra prestolov Reševalni pas/Twitter
Trener Manchester Cityja Manuel Pellegrini je pred tekmo leta z Liverpoolom (ob 14.37) zbodel Chelsea, češ da bi bil "zelo razočaran", če bi naslov osvojili modri, ki so zabili tako malo golov.

Manuel Pellegrini se je pred epskim obračunom z vodilnim Liverpoolom na Anfieldu praktično prvič v sezoni odzval na ostre puščice Joséja Mourinha, osovraženega naslednika pri madridskem Realu, potem ko je trener Chelseaja umirjenega Čilenca celo leto neuspešno "vabil" v svoje miselne igrice.

Pred morda ključnim dnem v bitki za naslov, ko bo Manchester City, ki ima še naprej dve tekmi manj od največjih tekmecev v boju za novo angleško krono, gostoval pri Liverpoolu, je Pellegrini zbodel drugouvrščeni Chelsea, ki da si s 65 doseženimi zadetki v primerjavi z Redsi (90) in Cityjem (84) še najmanj zasluži naslov.

"Razočaranje za nogomet, za navijače, za vse"

"Če bi Chelsea osvojil naslov, bi bilo veliko razočaranje – za nogomet, za navijače, za vse," je novinarje, nevajene ostrih besed Čilenca, šokiral pred gostovanjem na Merseysidu. "Mislim, da mora biti najprivlačnejši nogomet in dejstvo, da zabiješ največ golov, nekako nagrajeno. Ne pravim, da ni pomembno, da se dobro braniš. Nogomet je napadanje in branjenje. A menim, da morajo velike ekipe igrati kot velike ekipe."

Antologijski obračun na Anfieldu se bo začel s spominom na 25. obletnico smrti 96 navijačev Liverpoola na stadionu Hillsborough, začetke vseh tekem v angleških ligah pa so zamaknili za sedem minut. Nato se bosta pomerila dva najučinkovitejša napada – City je zabil sedem golov Norwich Cityju, šest Arsenalu in kar enajst Tottenhamu na dveh medsebojnih tekmah. Prejšnji mesec jih je Fulham "kasiral" pet, sosed Manchester United pa tri, medtem ko je Southampton stadion Etihad zapustil s štirico.

Oba privlačna, oba napadalna

Liverpool je po novem letu nanizal kar devet zaporednih zmag, pri katerih je kar 32-krat zatresel mrežo nasprotnikov. Na zadnjih 14 tekmah, kjer niso okusili grenkobe poraza, so zabili 46 golov. Pellegrini je zatrdil, da se ne boji njihove napadalne moči.

"To je točno to, kar bo skrbelo Liverpool o naši ekipi, če želijo biti napadalna ekipa – in tudi so napadalna ekipa. Menim, da smo zelo dobri v obrambi, Southampton ni imel veliko priložnosti za zadetke. Seveda, če se braniš z desetimi blizu svojega kazenskega prostora, potem za drugo ekipo ne bo prostora. Toda najpomembneje pri teh dveh ekipah je, da igrata privlačen, napadalen nogomet. Obe ekipi sta si zato tako blizu," je še dodal Pellegrini.

Rodgers kot Daenerys Targaryen

Za nekaj smeha pred derbijem v Liverpoolu je poskrbel singapurski New Paper, ki je postregel z zdaj že obvezno primerjavo igralcev z liki iz priljubljene HBO-jeve serije Igra prestolov. Trener Liverpoola Brendan Rodgers naj bi bil podoben Daenerys Targaryen, ker "zelo skrbi za svojo postavo in si velikokrat polira zobe, tako kot bi morala početi vsaka dobra kraljica".

Raheem Sterling je Arya Stark, ker je "mlad, z naravnim talentom in hiter pri strelu". Pellegrini naj bi spominjal na Tywina Lannisterja, ker "igranje z Martinom Demichelisom razkriva sadistično žilico, na voljo pa ima več denarja za igranje kot sam Bog".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.