Šport > Nogomet
15 ogledov

Pellegrini ni dal roke Mouju po slavju poleg klopi

Mourinho Chelsea Manchester City navijači gledalci tribuna Youtube
José Mourinho je s teatralnim vložkom ob koncu tekme z Manchester Cityjem spet uspel zasenčiti tudi svoje varovance.

Po golu Fernanda Torresa je José Mourinho stekel proti klopi Manchester Cityja in se vrgel med navijače, ki so kot v transu proslavljali zmagoviti zadetek Španca na derbiju z enim največjih tekmecev za naslov v Premier League. 

Trener Manuel Pellegrini, Mourinho ga je leta 2010 zamenjal na čelu Real Madrida, s Čilencem pa sta se od takrat naprej zapletla v številna javna zbadanja, Portugalcu morda tudi zato ni želel seči v roko po zadnjem sodnikovem žvižgu napetega derbija.

Od Mourinha ni pričakoval nič drugega

"Nisem mu dal roke, ker nisem želel," je v intervjuju po tekmi dejal Pellegrini. "Njegovo proslavljanje? Od njega nisem pričakoval nič drugega. To je nekaj normalnega."

Mourinho je po tekmi hvalil strelca odločilnega gola Torresa, City pa označil za "najmočnejšo ekipo" prvenstva. Svoje proslavljanje je branil z besedami, da je za Cityjevo klopjo na Stamford Bridgu sedel njegov sin José jr., s katerim je želel proslaviti veliko zmago.

Opravičil se bo

"To je drama zadnje minute," je dejal Portugalec. "On (Pellegrini, op. a.) je izgubil tekmo v zadnji minuti, s tem lahko sočustvujem. V drugih državah in kulturah si v roke sežemo pred tekmo in to je to. Če je bil žalosten zaradi rezultata, potem to lahko razumem, če je žalosten zaradi tega, ker sem jaz storil kaj narobe, potem sprejmem tudi to. Če čutijo, da sem storil kaj narobe, potem se bom opravičil."

Mourinho je večino izjav po tekmi posvetil Torresu, ki je v izdihljajih tekme izkoristil veliko napako Matije Nastasića in vratarja Joeja Harta, žogo pa po zares izvrstni individualni predstavi le pospravil v prazno mrežo.

"Za sina in družino dobil vstopnice za gostujočo klopjo"

"Nabrušen je, močan, verjame v svoje srce," je še povedal Mourinho, ki ga v torek čaka tekma z vodilnim moštvom prvenstva Arsenalom v četrtem krogu ligaškega pokala. "Od njega sem videl vse in kar je še posebej neverjetno – vse se je zgodilo po tem, ko je zapravil lahko priložnost. Imel je lahko priložnost in zgrešil, po tem pa je prišla njegova najboljša predstava. Po tistem smo videli najboljšega Fernanda. Pripravil je prvi gol, neverjetno delal za ekipo, zelo je bil močen ... Drugi gol bi raje rekel, da je bil gol verovanja, izkušen mož kot je Fernando je verjel v napako Joeja Harta in mislim da (Matije) Nastasića. To je bila fantastična predstava, zame pa je bila še boljša, ker je prišla po zapravljeni priložnosti."

O proslavljanju je Mourinho za Sky Sports še povedal: "Upam, da mojega dejanja ne bodo razumeli narobe. Moj sin je bil ravno tam, takoj za klopjo. Njemu in družini sem želel kupiti sezonske vstopnice, a sem jih lahko dobil le za tisto klopjo. Dobil sem tisti občutek, da grem do otroka, upam, da ljudje pri Manchester Cityju tega ne bodo razumeli narobe, ker je bilo le čustveno. Raje, kot da bi stekel do kota, sem stekel tja zadaj, upam, da bodo razumeli, če pa ne, se jim opravičujem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.