Šport > Nogomet
7 ogledov

Pellegrini se kesa za neprimerne komentarje

Manchester City Barcelona Liga prvakov osmina finala Pellegrini trener EPA
Manuel Pellegrini obžaluje težke besede in obtožbe na račun sodnika po tekmi z Barcelono.

Po porazu Manchester Cityja na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov proti Barceloni, je imel trener angleškega moštva Manuel Pellegrini na jeziku marsikatero krepko na račun sodnika. Šved Jonas Eriksson je bil tarča njegove jeze po bolečem porazu, čilenski strokovnjak pa je šel v nekaterih izjavah malce predaleč in ga bo zato pod drobnogled vzela tudi Evropska nogometna zveza (Uefa).

Po nekaj dnevih hlajenje pa je nekdanji trener Real Madrida tudi sam spoznal svojo prenagljenost in se opravičil za izjave, v katerih je dejal, da je sodnik pristransko sodil, odločil tekmo ter celo zabrusil, da je nivo švedskega nogometa prenizek, da bi švedski sodnik lahko sodil tako veliko in pomembno tekmo.

"Rad bi se opravičil. Rad bi tudi razčistil, da moje besede niso bile obtožbe ne sodnika, ne Uefe, ne kogarkoli drugega," je skesano dejal Pellegrini. "Prav tako verjamem v to, da je nivo švedskega nogometa nizek in ni bilo mišljeno kot žaljivka za Švedsko, Švede ali sodnika."

"Švedski nogomet je zelo dober in imajo enega najboljših nogometašev na svetu - Zlatana Ibrahimovića. Prav tako imajo dobre sodnike, v to verjamem, saj jih Uefa vedno skrbno ocenjuje. V resnici ne verjamem v svoje besede, vseeno pa menim, da ni žalitev, če rečem, da švedska liga ne sodi med najboljše v Evropi," je še dejal trener 'meščanov'.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.