Šport > Nogomet
18 ogledov

Pep 1, Mou 0: IFFHS še drugič za Guardiolo

Josep Pep Guardiola Jose Mourinho EPA
Pri Inštitutu za nogometno zgodovino in statistiko (IFFHS) nadaljujejo s svojimi letnimi izbori. Za najboljšega trenerja so strokovnjaki iz 81 držav po svetu še drugič izbrali Barceloninega stratega Josepa Guardiolo, ki je slavil pred Joséjem Mourinhom (Real Madrid) in Alexom Fergusonom (Manchester United). Portugalec že "čestital" Guardioli.

"Nagrada (Josepu) Guardioli je zaslužena, samo upam, da je Pepu ne bo treba čakati tako dolgo, kot jo moram jaz. Zmagal sem leta 2010 in mi je še vedno niso podarili," je svojemu kolegu iz Barcelone v svojem ciničnem slogu čestital José Mourinho. Portugalcu se je nagrada Inštituta za nogometno zgodovino in statistiko (IFFHS) tako izmuznila po njegovi prvi polni sezoni kot trener Reala Madrida. Mourinho je slavil na zadnjem izboru leta 2011, kjer so statistiki upoštevali tudi njegove uspehe z Interjem, s katerim je v svoji zadnji sezoni osvojil državni in pokalni naslov ter Ligo prvakov.

Z 201 točko je Josep Guardiola zanesljivo slavil pred Mourinhom (112) in Sirom Alexom Fergusonom (Manchester United/107). To je drugi naslov za Guardiolo, potem ko ga je IFFHS izbral že leta 2009 in ga nagradil za izjemno sezono, v kateri je z Barcelono osvojil vseh šest pokalov, ki so jim bili takrat na voljo.

Pet trenerjev se je prvič uvrstilo med najboljših deset: Srb Ivan Jovanović (Apoel Nikozija), Argentinec Jorge Luis Sampaoli (Universidad de Chile), Urugvajec Jorge Daniel Fossati (Al-Sadd Doha) in Portugalca Domingos Paciencia (Sporting Club) ter André Villas-Boas (Chelsea).

Lestvica najboljših trenerjev leta 2011 po izboru IFFHS:

1. Josep Guardiola (Špa/FC Barcelona) 201 točka
2. José Mourinho (Por/Real Madrid) 112
3. Sir Alex Ferguson (Ško/Manchester United) 107
4. André Villas-Boas (Por/Chelsea) 78
5. Roberto Mancini (Ita/Manchester City) 45
6. Muricy Ramalho (Bra/Santos) 20
7. Ivan Jovanović (Srb/Apoel Nikozija) 11
8. Jorge Luis Sampaoli (Arg/Universidad de Chile) 11
9. Domingos Paciencia (Por/Sporting Club) 10
10. Jorge Daniel Fossati (Uru/Al-Sadd) 10
11. Jupp Heynckes (Nem/Bayern München) 10
12. Arsene Wenger (Fra/Arsenal) 9
13. Ricardo A. Gareca (Arg/Vélez Sarsfield) 8
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.