Šport > Nogomet
33 ogledov

Pep bi Realu "ukradel" Garetha Bala

Marca naslovnica Gareth Bale Cristiano Ronaldo Facebook
Angleški Daily Mail v soboto poroča, da si je prihajajoči trener Bayerna Josep Guardiola v Münchnu zaželel Tottenhamovega zvezdnika Garetha Bala. Valižan je z dvema izjemnima prostima streloma zablestel na četrtkovi tekmi Evropske lige proti Lyonu. Bale je bil v soboto tudi na naslovnici španske MARCE. "Levi Cristiano," pišejo Španci.

Josep Guardiola naj bi ob začetku sližbovanja pri Bayernu dobil več kot sto milijonov evrov za okrepitev moštva, polovico tega denarja pa naj bi nekdanji trener Barcelone namenil prihodu Tottenhamovega letečega Valižana Garetha Bala.

23-letnega Bala že dalj časa spremlja tudi Real Madrid in levonogi šprinter se je v soboto spet znašel na naslovnici madridskega dnevnika MARCA. "Levi Cristiano," se glasi naslovnica madridskega časnika. "(Predsednik Pérez) Florentino ga je izbral kot prvi člen svojega novega projekta."

Beli balet je velik favorit v bitki za enega najbolj vročih nogometašev leta, ki po dveh izjemnih zadetkih proti Lyonu na četrtkovi tekmi šestnajstine finala Evropske lige po lastnih besedah igra v formi življenja, zanimanje Guardiole pa bi po poročanju angleških medijev lahko nagnilo tehtnico na nemško stran.

Tottenham lahko upa le na moč Lige prvakov

"V karieri verjetno še nisem igral tako dobro," je po tekmi na White Hart Laneu priznal Bale. "Uživam v svojem nogometu in tudi ekipa igra dobro, kar mi seveda olajša reči. Moram le biti skromen in še naprej trdo delati. Še vedno imam veliko prostora za izboljšave."

Bale je že večkrat izrazil željo po igranju v enem izmed evropskih velikanov, čeprav je Tottenhamu proti pričakovanjem ostal zvest kljub neuspešnem naskoku v Ligi prvakov. Uvrstitev v najelitnejše tekmovanje Evrope bo v letošnji sezoni praktično nujna, da bi Spursi lahko zahtevali podaljšanje njegove zvestobe severnemu Londonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.