Šport > Nogomet
10 ogledov

Pep bolj kot Bayern želel mesto selektorja

Guardiola Bayern Chelsea evropski superpokal Praga finale EPA
Nemški tabloid Bild prenaša poročanja angleškega The Independenta, pri katerem trdijo, da je želel Josep Guardiola bolj kot Bayern voditi angleško reprezentanco.

Josep Guardiola naj bi imel ob koncu svojega službovanja pri Barceloni precej drugačne načrte, piše The Independent. Bolj kot trener Bayerna si je namreč želel postati selektor Anglije, potem ko je februarja lani njeno krmilo presenetljivo zapustil Fabio Capello

Prišlo je celo do tega, da je nekdanji vezist Španije prek svojih posrednikov stopil v stik z angleško nogometno zvezo (FA) in predstavil željo, da bi "tri leve" popeljal na evropsko prvenstvo v Ukrajini in na Poljskem leta 2012.

Želeli so Angleža

"Na srečo za Bayern so Angleži ponudbo zavrnili. Morda so jim storili celo uslugo," piše Bild. Ne da bi se pogovorili z najboljšim evropskim trenerjem zadnjih let, so se namreč odločili za Roya Hodgsona, bojda le zato, ker so želeli po Capellovi strahovladi na klopi imeti domačina.

"Že od začetka smo bili jasni, da si želimo na klopi imeti Angleža," je za The Independent dejal predstavnik za odnose z javnostmi pri FA. Preostalo je, kot pravijo, zgodovina – Guardiola je zapustil Barcelono in odšel na enoletni oddih, med katerim se je okrog novega leta odločil prevzeti bavarskega velikana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.