Šport > Nogomet
58 ogledov

Pep: "Bolj kot moja je bila to Messijeva era"

Conte Capello Guardiola Dubai International Sports Conference Tony Damascelli Il Reuters
Cristianu Ronaldu so v Dubaju pred očmi Josepa Guardiole, Fabia Capella in drugih nogometnih velikanov podelili nagrado Globe Soccer za najboljšega nogometaša leta.

Tradicionalna športna konferenca v Dubaju je poleg nagrade Globe Soccer, ki so jo podelili portugalskemu zvezdniku Cristianu Ronaldu, minila tudi v znamenju trenerjev Josepa Guardiole, Fabia Capella in Antonia Conteja.

Slednji so se s povezovalcem Tonyjem Damascellijem, novinarjem italijanskega Il Giornaleja, dotaknili številnih zanimivih tem, Guardiola se je med drugim (seveda) moral spomniti tudi na svoja rekordna leta pri Barceloni.

Spet bi treniral mlade

"Bolj kot era Guardiole je bila to era (Lionela) Messija," je dejal strateg iz Santpedorja, ki je s katalonskim klubom v štirih sezonah krenil na redko viden osvajalski pohod po Evropi in svetu. Guardiola se je še nostalgično spomnil svojih začetkov v B-ekipi.

"Želim si, da bi spet treniral mlade nogometaše. Kar smo preživeli pri Barçi B je bil čisti nogomet," je zatrdil Katalonec. Ronaldo je pred težko pričakovano januarsko podelitvijo zlate žoge ob nekdanjem sodniku Pierluigiju Collini na konferenci dobil še eno trofejo, s katero so ga v Dubaju nagradili za res izjemno leto 2013.

Ronaldo: "Včasih mi je všeč živeti s pritiskom"

"Moraš biti močen in biti osredotočen na vse, kar počneš. Včasih mi je všeč živeti s pritiskom," je na konferenci povedal Ronaldo in obljubil, da bo skušal v novi sezoni še izboljšati strelske dosežke v majicah Reala in Portugalske.

"Vedno bom zahteven in skušam se izboljšati, tako kot vedno. Ne bo lahko izpolniti mojih ciljev, vem, da bo naporno, ampak poskusil bom. Če ne poskušaš, potem ne izpolneš svojih ciljev. Mundial? Portugalska ni favorit in to nam daje prednost. Španci si zaslužijo vse, kar so osvojili. Bili so najboljši. Ampak zakaj prej niso osvajali vseh teh naslovov? Nogomet je takšen. Jaz upam, da bo v prihodnosti prišel trenutek Portugalske, kot je svojčas prišel trenutek Španije."

Ronaldo Globe Soccer Collina Al Tayer Dubai International Sports Conference | Avtor: Reuters Reuters

Čakal na fotografijo s hčerko Colline

Collina je še razkril anekdoto, v kateri je Ronaldo potrpežljivo čakal na fotografijo z njegovo hčerko, čeprav se je fotografiranje zavleklo zaradi okvare. Portugalec ji je dejal, da naj se pomiri, ker bo počakal, dokler ne bo vse pripravljeno. Realov zvezdnik se je tudi pohvalil, ko so ga vprašali o njegovem najljubšem igralcu.

"Razen mene? Šalim se, šalim. Nimam najljubšega. Na svetu imate fantastične igralce. Všeč mi je igrati ob velikih nogometaših, kot so moji soigralci pri Realu, všeč pa mi je tudi igrati proti dobrim igralcem," je še povedal CR.

Za A Bolo: "Zaslužim si zlato žogo ... Kot prejšnja leta"

Manj skromen je bil sicer v sobotnih izjavah, ki jih je podal portugalskemu športnemu dnevniku A Bola. Portugalski rojaki so ga drugič (po letu 2006) izbrali za športno osebnost leta, Ronaldo pa je spregovoril tudi o zlati žogi.

"Ne vem, če si jo letos zaslužim. Na stopničkah sem že šest let, to je že sedmo ali osmo leto v najboljši postavi FIFPro. To ni kar tako, to dokazuje mojo stanovitnost, ki mi je uspevala v zadnjih letih. Številke govorijo same zase," je povedal Madeirčan.

"Si zaslužim zlato žogo? Morda si jo, tako kot lani in pred dvema letoma. Verjamem, da si vsako leto zaslužim osvojiti zlato žogo vsako leto. Vedno mi je všeč zmagati, ampak vem, da to ni odvisno od mene. Všeč mi je zmagovati, a včasih zmagaš, včasih izgubiš, takšne so te reči."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.