Šport > Nogomet
17 ogledov

Pep: "Čestitam Realu za zmago in naslov"

Guardiola Mourinho Barcelona Real Madrid Liga BBVA Španija liga prvenstvo rokova EPA
Trener Barcelone Josep Guardiola je po odločilnem udarcu Reala Madrida na "El Clásicu" čestital večnim rivalom za zmago in za prvenstvo, "ki ga bodo osvojili". Junak Cristiano Ronaldo je tekmo na Camp Nouu označil za "veliko ekshibicijo".

"Želel bi čestitati Madridu za zmago in za prvenstvo, ki ga bodo osvojili. Izgubili smo nekaj žog, ampak v obzir je potrebno vzeti pomembnost tekme. Padli smo po golu, čeprav bi lahko zadeli pred polčasom. Potem smo zaigrali drugače. Mislim, da smo odigrali dobro tekmo, niso nam preveč grozili," je po tekmi na Camp Nouu povedal Barcelonin trener Josep Guardiola. Drugi zaporedni poraz Kataloncev po prvi polfinalni tekmi Lige prvakov proti Chelseaju je dirko za naslov pustil le še v sferi znanstvene fantastike, Barço pa čaka še finale kraljevega pokala.

• Cristiano odločil Clásico in prvenstvo

"Zdaj ni besed ... Madrid nas je premagal in v letu, ki prihaja, se Barça pripravlja, da bo spet tekmovala za naslov," je še dodal Guardiola. "Svojih igralcev ne bi zamenjal za nič na svetu. Že so bili v takšnih situacijah in pokazali so, da se lahko poberejo. Nimam občutka, da smo bili slabši od Madrida, razen zadnjih pet ali sedem minut. V najboljšem primeru sem se zmotil. Morda bi moral v igro poslati Cesca (Fàbregasa). Kdo ve? Pri porazih ni veliko razlag."

Karanka: "Mourinho rekel, naj izkoristimo gol Barcelone"

Namesto Joséja Mourinha je kljub premierni Portugalčevi zmagi na Camp Nouu spet govoril njegov pomočnik Aitor Karanka, ki prvenstva še ni želel označiti za osvojenega, je pa priznal, da je njegov šef v slačilnici svetoval napad ob morebitnem izenačujočem golu Barcelone, misli kraljevega kluba pa se medtem že obračajo proti sredini povratni tekmi polfinala Lige prvakov proti Bayernu Münchnu.

"Da je lige konec? Ne, še vedno je ostalo nekaj tekem, vse to pa je plod dobrega dela. Do konca je še nekaj pomembnih tekem in točk," je pred mikrofoni dejal Karanka. "Slačilnica je vesela zaradi pomembnih točk, ampak misli tudi na sredino tekmo proti Bayernu. Mourinho nam je ob polčasu rekel, da nam lahko zabijejo gol, in da moramo takrat izkoristiti svoj trenutek. Cristiano (Ronaldo) nas je že navadil na velike trenutke. V finalu pokala nam je prinesel naslov in ne bom opisoval ničesar. Vedno sem govoril, da je najboljši na svetu."

Ronaldo: "To je bila velika ekshibicija"

Cristiano Ronaldo je z zmagovitim golom enkrat za spremembo zasenčil Lionela Messija in morda napovedal spremembo pola moči na obračunih večnih rivalov, kjer je v zadnjih letih kot po pravilu vedno potegnil kratko. "To je bila velika ekshibicija, čestitam svojim soigralcem, ker so odigrali zelo dobro in si res zaslužijo vse. Zelo smo zadovoljni, da smo zmagali tukaj, podrli rekord in že mislimo na Ligo prvakov."

Gol Samija Khedire v prvem polčasu je bil rekordni 108. prvenstveni v letošnji sezoni, s čimer je Mourinhov Real podrl rekord kraljevega kluba iz prejšnjega stoletja, ko je pod vodstvom Valižana Johna Toshacka zabil 107 golov. Ronaldo je kasneje seveda zabil še številko 109. "Proti Bayernu želimo doseči velik rezultat. Želim, da bi skupaj z navijači prišli skozi polfinale in v sredo upam, da bodo z nami," je še pristavil Portugalec.

Casillas: "Desetka celi ekipi"

Realov kapetan Iker Casillas je prednost sedmih točk pred zaključkom prvenstva označil za "veliko", a tudi on še ni želel povsem priznati, da je bitke za naslov že konec. "Ekipi je potrebno dati desetko. Težko je igrati pri Barceloni, ampak imeli smo ta plus učinkovitosti in znanja pri premagovanju težkih trenutkov," je povedal Casillas. "Prednost je velika, a ne smemo že misliti, da smo prvaki. Tega nismo mislili, ko smo imeli deset točk prednosti, niti nismo mislili, da je vse izgubljeno, ko smo ostali na štirih."

"To je bil odločilen korak," je pristavil Xabi Alonso. "Zdaj moramo še zabiti za konec. To je velik, a ne definitiven udarec." Na drugi strani je Barcelonin kapetan Carles Puyol jasno izrazil razočaranje nad rezultatom, ki Katalonce pušča v igri "le" še za dve lovoriki. "Moramo obrniti list in delati za pomembno tekmo, ki nas čaka proti Chelseaju," je dejal Puyol. "Udarec je bil hud, ampak Pep (Guardiola) nas je spomnil, da je bilo to, kar smo dosegli v tej sezoni, zelo težko. Razlika je bila še pred nekaj koli zelo velika, ampak vztrajali smo do konca."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.