Šport > Nogomet
35 ogledov

Pep in Tito: dva meseca brez pozdrava

Vilanova Guardiola dobrodelna prijateljska tekma Barcelona Reuters
Barcelonski dnevnik Mundo Deportivo je v nedeljo odprl Pandorino skrinjico, ki so jo Katalonci držali bolj ali manj dobro zaprto - bivša sodelavca Josep Guardiola in Tito Vilanova, nekdanji in sedanji trener Barcelone, po odhodu Guardiole v New York nista ohranila dobrih odnosov. V dveh mesecih zdravljenja Vilanove čez lužo se nista videla niti enkrat.

O domnevnem sporu med takrat odhajajočim trenerjem Barcelone Josepom Guardiolo in njegovim dolgoletnim pomočnikom Titom Vilanovo se je začelo šušljati že ob koncu lanske sezone, ko je Guardiola očitno pričakoval, da si bo dobri prijatelj skupaj z njim vzel leto dni dopusta, nato pa bi skupaj začela nov projekt.

A kot se je izkazalo, je vodstvo katalonskega kluba trenersko mesto ponudilo prav Vilanovi, slednji pa je ponujeno sprejel in Guardiole ni obvestil vse do zadnjega. Napetosti naj bi se med obema prijateljema z razdaljo le še povečale, Barcelonski športni dnevnik Mundo Deportivo pa na svoji spletni strani v nedeljo poroča, da v dveh mesecih zdravljenja Vilanove v New Yorku ni prišlo do niti enega medsebojnega srečanja ali telefonskega klica.

"To je bilo pred letom dni še nekaj nepredstavljivega, ko sta delala načrte za prihodnost," pišejo pri Mundu Deportivu, kjer dodajajo, da njuni najbližji, tako v družini kot klubu, zelo neradi govorijo o tej "tabu temi":

"Nekateri pravijo, da so okoliščine, ki so pripeljale do menjave na klopi, potem ko je Guardiola oznanil svojo odločitev, da ne bo nadaljeval kot trener Barçe, vplivale na to, da se je njun odnos začel slabšati. Kar se lahko razbere je, da bivšemu trenerju ni bilo preveč všeč, da so vodilni v klubu izbor Vilanove oznanili takoj za tem, ko je javno oznanil svoj odhod."

Med njima je zdaj prava tekmovalnost

Prekinitev prijateljstva ni bila osebna odločitev, dodajajo pri dnevniku, saj je tudi sam Vilanova priznal, da bi se po vsej verjetnosti pridružil Guardioli, če bi se slednji odločil takoj po odhodu prevzeti nov klub. Guardioli očitno ni bilo preveč všeč, da je Vilanova tako hitro pristal na ponudbo športnega direktorja Andonija Zubizarrete, ko pa je bil pred Barcelono še finale pokala proti Athleticu Bilbau.

"Zdi se, da če bi šlo za kakšen nesporazum ali kaj na osebnem nivoju, bi se razrešilo v nekaj dneh. V naslednjih mesecih se je kontakt začel raztegovati na daljša obdobja, k čemur je pripomogla tudi razdalja – Guardiola se je preselil v New York –, pojavil pa se je tudi občutek, da je med njima vzklila prava tekmovalnost, čeprav je bilo tako že med etapo Guardiole pri Barceloni," nadaljujejo Katalonci.

Čudno vzdušje že v Zürichu

Tudi nova operacija Vilanove, ki je moral prestati že drugo odstranitev tumorja na obušesni žlezi, ni pomagala pri ponovni vzpostavitvi kontakta. Podobno naj bi se zgodilo tudi z nogometaši, s katerimi Guardiola praktično ne komunicira več, čeprav je denimo Andrés Iniesta še na začetku sezone razkril, da od časa do časa dobi kakšno sporočilo nekdanjega "šefa".

Mnoge je namreč presenetila njegova "hladnost" na letošnji podelitvi FIFA Zlate žoge v Zürichu, kjer se z Barceloninimi nominiranci, tudi končnim dobitnikom Lionelom Messijem, praktično ni pogovarjal. Pri časniku dodajajo, da naj bi igralci sami, ko so Vilanovi zdravniki ponovno odkrili tumor in ni bilo jasno, če bo lahko nadaljeval na klopi Barcelone, vodstvu svetovali, da niso naklonjeni morebitnemu povratku svojega nekdanjega trenerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.