Šport > Nogomet
16 ogledov

Pep: "Keita in Mascherano sta moji punčki!"

Cristiano Ronaldo Real Madrid Zaragoza
1/12
Reuters
Nogometaši Reala so na svoji premierni tekmi letošnje lige BBVA s kar 6:0 v gosteh premagali nogometaše Zaragoze. Prav veliko pa ni zaostala niti njihova najbolj zagrizena tekmica Barcelona, ki je v mrežo Villarreala pospremila pet žog. Josep Guardiola je bil po tekmi kar malce preveč zadovoljen nad predstavo zelo pisane enajsterice: "Keita in Mascherano sta moji punčki!" je pribil po tekmi.

Cesc Fabregas in Alexis Sanchez sta proslavila svoj domači debi v La Ligi, ki se je zaradi stavke začela teden dni pozneje, z zadetkoma ob zmagi Barcelone s 5:0 nad Villarrealom. Lionel Messi je primaknil dva gola, enega pa mladi španski reprezentant Thiago Alcantara. Pep Guardiola je zaigral s precej spremenjeno postavo, saj so manjkali poškodovani Carles Puyol, Gerard Piqué, Adriano, Ibrahim Afellay in Maxwell ter kaznovani Dani Alves.

"Ne vzemite mi (Seydouja) Keitaja in (Javierja) Mascherana, ker sta moji punčki. Sta kot dve sonci. Mascherano je kapetan Argentine. To sta neprecenljiva nogometaša. Takšni igralci dajejo smisel trenerskemu poklicu," je na novinarski konferenci po tekmi blestel Josep Guardiola. Razumljivo – Barcelona je zaradi množice poškodb igrala v zastarelem sistemu 3-4-3, kjer je Javier Mascherano spet zaigral na zase nenaravnem položaju branilca (skupaj z Ericom Abidalom in Sergiom Busquetsom), a so Katalonci vseeno zabili pet golov, dobili pa nobenega.

Özil: "Pokazali smo, da smo na nivoju Barcelone!"

Mrežo Zaragoze je na stadionu Romareda po podaji Angela Di Marie v 24. minuti dvoboja načel najdražji nogometaš Reala Cristiano Ronaldo, ki je gostujočega čuvaja mreže po hitrem protinapadu premagal z roba kazenskega prostora. Na 2:0 je le štiri minute kasneje povišal Marcelo, ki ga je dobro zaposlil Sergio Ramos. Brazilec je z zvitim strelom znotraj kazenskega prostora premagal nemočnega Roberta. Za tretji gol v mreži Zaragoze je v 64. minuti tekme poskrbel Xabi Alonso, četrti zadetek pa je dobrih pet minut kasneje znova pripadel Ronaldu. Ofenzive še ni bilo konec – rezervist Kaka je le štiri minute po vstopu v igro (78') zabil za Realovo petardo. Sprehodil se je mimo branilcev Zaragoze in Roberto je znova le nemočno obstal. Tudi pri šestem zadetku je večino posla opravila Realova osmica: Kaka je z desne strani sprožil na vrata Zaragoze, Roberto mu je strel ubranil, a žoga je šla točno na noge Ronaldu, ki mu ni bilo težko zaključiti Realove poezije. Lanski "Pichichi" je sezono začel v slogu najboljšega napadalca lige.

"Na nesrečen način smo izgubili superpokal. Toda na dveh tekmah smo pokazali, da smo na nivoju Barcelone," je v torkovem pogovoru za nemški Bild dejal tudi proti Zaragozi izvrstni Mesut Özil. Dan prej je sicer v Španiji odmevala izjava kapetana Ikerja Casillasa, ki je ob obisku svoje nogometne šole v Navalacruzu priznal, da imata s trenerjem Mourinhom kar nekaj nesoglasij: "Z njim imam dober odnos in vedno, ko se je izpostavil, sem mu javno stopil v bran. Z njim nimam nikakršnega problema; pri nekaterih stvareh se ne strinjava, nogometnih ali osebnih, ampak vedno sva v dobrem odnosu. Naj teh nesoglasij nihče ne vzame iz konteksta, saj smo v norem času. To so vesela in zabavna nesoglasja!"

Soldadov šov za zmago Valencie

Nogometaši Valencie so na najboljši možni način otvorili tekmo, saj so zadeli že v prvi minuti tekme – Soldado (v prevodu "vojak") je premagal gostujočega čuvaja mreže Antonia Tona, ki je, kljub temu da je prejel kar štiri zadetke, tokrat odlično branil in v obup spravljal netopirje. Začetno navdušenje na Mestalli pa se je hitro pomirilo, ko je Soldado v šesti minuti tekme žogo pospravil v lastno mrežo. Slabih deset minut kasneje pa je znova udaril Racing Lautaro Acosta je povišal na 2:1. Ko je v 56. minuti po golu Alvara Gonzaleza na semaforju Mestalle pisalo 1:3, se je zdelo, da je tekma odločena, a ... Praktično v naslednji akciji je zabil Adil Rami in znižal na 2:3, za zmago pa je poskrbel kdo drug kot Soldado – najprej je v 88. minuti tekme izid izenačil na 3:3, nato pa v zadnji minuti rednega dela poskrbel za končnih 4:3 za domače.

Liga BBVA, 2. kolo:

Barcelona : Villarreal 5:0 (2:0)
Alcantara (25), Fabregas (45), Sanchez (47), Messi (52, 75)

Zaragoza : Real Madrid 0:6 (0:2)
Ronaldo (24, 71, 87), Marcelo (28), Alonso (64), Kaka (82)

Sporting Gijon : Real Sociedad 1:2 (0:1)
Miguel (68/11-m); Agirretxe (35, 65)


Valencia
: Racing Santander 4:3 (1:2)
Soldado (1, 88, 90), Rami (57); Soldado (6/ag), Acosta (14), Gonzalez (56)

Granada : Real Betis 0:1 (0:0)
Martin (88)

Atletico : Osasuna 0:0

Athletic Bilbao : Rayo Vallecano 1:1 (0:0)
Iturraspe (56); Movilla (62)

Mallorca : Espanyol 1:0 (0:0)
Guzman (62)

Getafe : Levante 1:1 (0:0)
Miku (62); Juanu (77)

Sevilla : Malaga 2:1 (2:0)
Negredo (2, 26), Cazorla (81)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.