Šport > Nogomet
12 ogledov

Pep: "Ko bo hotel, jih bo Messi zabil šest"

Messi Barcelona Bayer Leverkusen Liga prvakov osmina finala povratna tekma EPA
Trener Barcelone Josep Guardiola je po zgodovinskih petih zadetkih Lionela Messija proti Bayerju Leverkusnu zapel elegijo "neponovljivemu" Argentincu. "Ne bomo videli njemu enakega," je med drugim povedal katalonski strateg.

"Danes smo videli eno izmed najbolj posebnih Messijevih noči, to je kot darilo," je na novinarski konferenci po tekmi z Bayerjem Leverkusnom in eni najvišjih zmag v zgodovini tekmovanja razlagal Josep Guardiola. "Messi si že zdaj zasluži posvetitev, ker je neverjetno, da le še za sedem golov zaostaja za Césarjem (najboljšim strelcem v zgodovini kluba, op. a.) z zgolj 24 leti. Ni lahko zabiti pet golov, in to vam pravi nekdo, ki jih je zabil enajst v celi karieri. Če bo nekega dne hotel, jih bo zabil šest."

• Poezija - rekordni petorček Messija!
Ciper slavi: "Apoel premaguje Goljate"

Guardiola se glede pohval Messiju nikoli ni držal nazaj, a po sredini tekmi je presežnikov verjetno začelo zmanjkovati tudi njemu. 53 golov na zadnjih 49 tekmah za klub in državo, od tega 12 samo v letošnji sezoni Lige prvakov, s čimer je že izenačil svoj lastni rekord iz lanske sezone, ki ga je držal skupaj z Ruudom van Nistelrooyjem. Prvič v zgodovini tekmovanja je nogometaš zabil pet golov, saj je (spet Messi!) dosedanji rekord štirih golov na eni tekmi (sezona 2009/10 proti Arsenalu) držal skupaj z Marcom van Bastnom (AC Milan), Simonejem Inzaghijem (SS Lazio), Dadom Pršom (AS Monaco) in Andrejem Ševčenkom (AC Milan).

"Tudi Iniesta je odigral veličastno tekmo," je nadaljeval Guardiola. "On in Xavi sta držala ekipo proti Sportingu. Moja edina zasluga pri Messiju je, da ga vedno dajem v igro in da poskušamo vplivati, dokler ne dobi žoge. Potem je naša zadolžitev enaka ničli. Vedno bom lahko rekel, da sem ga treniral. So tudi drugi dragoceni igralci, kot sta Xavi in (Javier) Mascherano, ki igrajo z žarom, barvitostjo, ko jih udarjajo, ko jih ne ... Zdaj ne bomo videli enakega. Messi je med največjimi. (Alfredo) Di Stefano, (Johan) Cruyff, (Diego) Maradona ... In dodajam še Peléja, sicer bo jezen."

Valdés: "O tem bom razlagal svojim vnukom"

Messi je s sredino predstavo praktično lastnonožno zavzel Twitter, kjer so slavni, ki so tako ali drugače povezani z nogometom, praktično v en glas častili argentinskega čarovnika. "Na tej točki postajam vedno bolj prepričana, da je Messi v sorodu s Clarkom Kentom," je sporočila manekenka Bar Refaeli in namignila na Messijeve supermoči. Vratar Barcelone Víctor Valdés, ki na svojo srečo Messijeve zadetke trpi le na treninigih, je pribil: "Svojim vnukom bom lahko govoril, da sem trpel Messija, a le na treningih (smeh)."

Medtem v Braziliji ... Neymar, bodoči (?) soigralec Messija pri Barceloni, je na tekmi pokala Libertadores za Santos zabil izvrsten hat-trick proti Internacionalu. Kako bi izgledal napad Neymar-Messi? Raje ne. Ne bi bilo pošteno. Do nasprotnikov, seveda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.