Šport > Nogomet
6 ogledov

Pep "lobiral" za Neymarja: "Lahko je najboljši"

Guardiola Bayern trening priprave Trentino EPA
Josep Guardiola naj bi Neymarja pred prestopom k Barceloni skušal prepričati, da izbere Bayern, je v sredo poročal brazilski radio Globo.

Po več let trajajoči sagi je Neymar med številnimi snubci leto pred svetovnim prvenstvom v domovini izbral ponudbo Barcelone, še prej pa ga je skušal v vrste Bayerna zvabiti nekdanji trener Kataloncev Josep Guardiola.

Nekdanji španski reprezentant, ki je z Barço v štirih sezonah osvojil rekordno število lovorik, je bil s strani skavtov na Camp Nouu seveda dobro obveščen o čarovnijah člana Santosa, brazilski radio Globo pa v sredo razkriva, da je celo "lobiral" za to, da bi najboljši igralec nedavnega pokala konfederacij okrepil njegov novi klub Bayern.

"Lahko je najboljši na svetu"

Santos mu je namreč omogočil srečanje z Neymarjevim očetom, ki naj bi mu Guardiola zagotovil, da Barcelonin trener Tito Vilanova "ne bo znal" narediti prostora v enajsterici za njegovega sina in prvega zvezdnika kluba Lionela Messija hkrati.

"Pri Bayernu ima vaš sin realne možnosti, da postane najboljši igralec na svetu," je po poročanju Globa očetu brazilskega zvezdnika dejal Guardiola. V Santosu naj bi se zglasili tudi predstavniki AC Milana, toda Neymar si je želel le v Barcelono, dodajajo brazilski kolegi. Guardiola je sicer pred dnevi izjavil, da bo naveza Neymar-Messi "gotovo delovala".

Rummenigge zaradi vremena proti Brazilcu

Z zanimivo anekdoto v povezavi z Guardiolinim lovom za Neymarjem je v sredo postregel tudi izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge, ki je za Bild razkril, kako je uspel novega trenerja Bavarcev prepričati, da Brazilec ni pravi izbor.

"Še vedno se lahko spomnim, kako je bilo – sedeli smo skupaj na sestanku v Zürichu, vreme pa je bilo obupno," se je spominjal Rummenigge. "Pepu sem nato rekel, naj pogleda skozi okno. Vprašal me je: 'Zakaj?' Odgovoril sem mu: 'Predstavljaj si Brazilca, ki pripotuje s 30 stopinj Celzija od doma, nato pa pride sem k nam na minus šest! Ne govori jezika, naša nemška kultura pa ni podobna južnjaški. Vse to ne bi bilo lahko za mladega igralca.'"

Rummenigge je Guardiolo tako prepričal, da je boljši izbor Dortmundov zvezdnik Mario Götze, ki ga je Bayern svojim velikim rivalom v enem najbolj kontroverznih prestopov zadnjih let tudi zares speljal s plačilom odkupne klavzule. Ostalo je, kot pravijo, zgodovina. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.