Šport > Nogomet
25 ogledov

Pep: "Mourinho ima prav, pokal je tretjerazreden"

Guardiola Barcelona novinarska konferenca Real Madrid Clasico EPA
Trener Barcelone Josep Guardiola je pred sredinim Clásicom na Santiagu Bernabéu napovedal, da bo tako kot v prejšnjih sezonah na pokalni tekmi prednost pred vratarjem Víctorjem Valdésom dobil José Manuel Pinto. "Na tekmah Barça – Madrid je vseeno, kaj si že naredil. Pomembno je, kaj storiš v tem trenutku," je bil poetičen Guardiola.

"V mislih imam, da bo igral Pinto. Je izvrsten vratar in izdal bi samega sebe, če ga ne bi dal v igro. In njega tudi. Ne verjamem, da ljudje, ki ga poznajo, o njem dvomijo. Mi tega ne bomo storili in tisti, ki so ga lahko spremljali v zadnjih treh letih, vedo, da je branil na zelo visoki ravni," je Josep Guardiola na torkovi novinarski konferenci v Barceloni razrešil vse dvome o tem, če so sploh obstajali, da bo priložnost na Santiagu Bernabéu spet dobil rezervni vratar José Manuel Pinto.

Mourinho: "Cristiano dela kot žival"

Španski veteran je vse od prihoda v klub veliko več kot le vratar Kataloncev, saj je ob robu igrišča kot nekakšen angel varuh svojih soigralcev, bil pa je tudi v sredini vseh večjih pretepov in prerivanj na zadnjih Clásicih. Pinto je branil na edini tekmi, ki jo je Real pod Joséjem Mourinhom dobil proti Barceloni, in sicer na Mestalli v lanskem finalu kraljevega pokala, ko ga je v podaljšku s strelom z glavo premagal Cristiano Ronaldo.

Tokrat se bosta večna rivala na dveh pokalnih tekmah udarila prvič v 21. stoletju. "Vedno mislim, da če greš na Bernabéu in si previden, to pomeni, da čakaš na to, kaj se bo zgodilo. Takrat tekme trajajo celo večnost in Madrid ti na koncu vedno zabije gol. Edini način, na katerega lahko napredujemo, je s posestjo žoge in dobro pozicijsko igro, da bi preprečili njihove protinapade," je nadaljeval Guardiola.

"Na tekmah Barça Madrid je vseeno, kaj si že naredil. Pomembno je, kaj storiš v tem trenutku. Igramo proti najmočnejšemu rivalu, s katerim bi se lahko srečali v kateremkoli tekmovanju. Madrid je vedno nevaren. In tega ne pravim zato, da bi jih moje občudovanje oslabilo. To čutim. Nobene prednosti nimam zaradi svojih uspehov. V športu ne obstajajo precedensi. Jutri je nov dan in 90 tisoč ljudi bo podpiralo ekipo v belem. Vedno moraš začeti znova. Zato je to tako lepo. To delo ima smisel, ker ponuja strast," je še pristavil prvi Katalonec v mestu.

Če je Mourinho na svoji novinarski konferenci spet poudarjal, da mu je sredina tekma pomembna zgolj zaradi osebnega zadovoljstva, je rahel prezir do pokala izrazil tudi Guardiola. Na novinarsko vprašanje, kaj meni o Mourinhovi oznaki "tretje tekmovanje", je trener Barcelone dejal: "Mislim tako kot on. Prvenstvo je najpomembnejše, Liga prvakov najlepša, pokal pa najmanj pomemben. Ampak niti mi niti oni teh tekem ne bomo vrgli stran. Tisti, ki bo izpadel, bo nosil posledice, saj bo izpadel iz tekmovanja, ampak čez nekaj dni bomo šli naprej, oni proti Athleticu, mi pa proti Málagi."

Guardiola je konferenco zaključil na pomenljiv način. "Veliko lahko izgubim," je dejal strateg iz Santpedorja. "V športu ni kredita. Tisto, kar je že narejeno, je dobro, ampak moraš zmagovati še naprej. Če si že zmagoval, potem ne smeš dovoliti, da ti zabijejo štiri gole."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.