Šport > Nogomet
23 ogledov

Pep na klopi Barçe vidi Prosinečkega!

Pep Guardiola v Splitu Reuters
Nekdanji nogometaš Olimpije in sedanji trener Crvene zvezde Robert Prosinečki bi lahko po mnenju Pepa Guardiole v prihodnjih letih prevzel trenerski stolček Barcelone.

"Prosinečki je bil fantastičen nogometaš, zelo rad sem igral z njim. Verjamem, da bo kmalu postal eden najboljših trenerjev v Evropi. Je moj prijatelj, vem, da je nedavno začel trenersko kariero pri Crveni zvezdi, in ne bi imel nič proti, če bi prav on po mojem odhodu prišel na Camp Nouu. To bi bilo zares sijajno," je v Splitu na novinarski konferenci povedal trener katalonskega velikana Guardiola, ki je skupaj s Prosinečkim (v sezoni 96/97) brcal prav za Barcelono.

Pa bi Guardiola direktorju Barcelone priporočil Prosinečkega in ga v Barço spravil prek zvez? "Na žalost nimam te moči. Prosinečki si bo poziv moral prigarati s svojim delom. Toda, ja, verjamem, da je to mogoče." In ko je že govora o trenerjih, kdo je po Katalončevem mnenju najboljši trener na svetu? "Najboljši trener na svetu je sir Alex Ferguson. To, da je moja Barcelona evropski prvak, ne pomeni, da sem jaz najboljši trener. Ferugosn je neponovljiv, več kot 25 let vodi isti klub, ustvaril je mnoge trofejne generacije in osvojil vse. Bilo bi fantastično, če bi tudi jaz ustvaril kaj takšnega," je še dejal skromni Pep.

Komentarjev 1
  • Jan Božič 16:49 24.julij 2011.

    hehe, se hoče prepričat, da ne bi kdo drug takoj ponovil njegovih uspehov:-) Verjetno je hotel Oblaka omenit pa bi bilo preveč očitno:-P