Šport > Nogomet
20 ogledov

Pep: Ne zaslužimo si deset točk zaostanka

Guardiola Barcelona Valencia Liga BBVA Španija španska liga prvenstvo EPA
Trener Barcelone Pep Guardiola je bil navdušen nad predstavo svojih varovancev proti Valencii, ki so jo odpravili s kar 5:1. Hkrati pa še dodal, da si nikakor ne zaslužijo deset točk zaostanka za velikimi rivali iz Madrida.

"Odlično smo odigrali. Zadovoljni smo, ker smo zabavali navijače. Veseli smo, da nas je prišlo gledat toliko ljudi, upam, da so uživali. Vedno mislim, da smo res lahko zelo veseli, ker imamo takšno generacijo igralcev. Privilegij je, da jih lahko gledaš, saj so fantastični fantje," je svoje moštvo pohvalil Pep Guardiola. Srečanje se za Barcelono sicer ni začelo po načrtih, saj je Piatti že v deveti minuti zadel za vodstvo gostov. Očitno pa so netopirji z zadetkom le razjezili domače zvezdnike, v prvi vrsti Lionela Messija. Argentinski čarovnik je praktično sam potopil Valencio in ji do konca srečanja zabil kar štiri zadetke, zadnjega za visoko zmago s 5:1 je dodal Xavi.

Kljub sijajni predstavi pa prednost za vodilnim Realom še naprej znaša deset točk. "Zaostajamo deset točk, toda mislim, da si ne zaslužimo, da zaostajamo deset točk, glede na to, kako igramo v letošnji sezoni. Težko bo nadoknaditi ta zaostanek. Toda moramo se potruditi in se v teh treh mesecih, ki so še ostali, poskušati vrniti," Guardiola še ni izgubil upanja. Ponos Katalonije v naslednjem kolu čaka obisk Madrida, kjer bodo gostovali pri tamkajšnjem Atleticu.

Messi: Pep, ostani!

Vsi, ki so tako ali drugače povezani z Barcelono, pa še naprej čakajo na odločitev Guardiole, ali bo pogodbo podaljšal za še eno leto. Mnenje igralcev je jasno. "Ve, kaj mislimo mi. Želimo, da nadaljuje. Veliko pomeni nam in klubu," je v imenu vseh igralcev sporočil Messi. Barcelona je pod vodstvom Guardiole od leta 2008 sicer osvojila skoraj neverjetnih 13 naslovov. Številka pa se bo do konca letošnje sezone bržkone še povečala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.