Šport > Nogomet
119 ogledov

Pep "ni razumel", ali mu je Sir Alex ponudil službo

Manchester United Bayern Liga prvakov četrtfinale Guardiola namrščen pogled EPA
Kaj bi bilo, če bi bilo ... To vprašanje bo navijače Manchester Uniteda morda kljuvalo vseh 180 (ali več) minut četrtfinalnega obračuna z Bayernom. Kaj lahko bi se namreč zgodilo, da bi Josep Guardiola pred sezono sedel na njihovo klop ...

Sir Alex Ferguson je v iskanju svojega naslednika posegel bližje domu in se odločil za Davida Moyesa. Nekaj manj kot eno leto po zadnji tekmi Sira Alexa na klopi Manchester Uniteda se poteza ne zdi preveč vizionarska, zdaj že dolgo ne tako slabe rdeče vrage čaka četrtfinalni zmenek s trojnim prvakom Bayernom, ki je bil lani premočen za Nemčijo in Evropo hkrati.

Na klopi Die Roten bo na Old Traffordu sedel Josep Guardiola, ki bi kaj lahko med enoletnim premorom v New Yorku izbral tudi službo pri rdečih vragih. V ZDA se je sicer zgolj naključno srečal s Fergusonom in odšla sta na skupno večerjo, a Guardiola morebitne ponudbe pred torkovo prvo tekmo četrtfinala ni želel razkriti.

Jedla v "zuper" restavraciji

"Povabil me je v 'zuper' restavracijo in skupaj sva preživela zelo, zelo lepe trenutke. Moja angleščina ni tako dobra, in ker Sir Alex govori hitro, sem imel včasih težave, da sem ga razumel. Zato morda nisem razumel, ali sem dobil ponudbo ali ne ... (smeh)" se je vprašanju na novinarski konferenci spretno izmuznil Guardiola, ki je v svojo angleščino že vmešal veliko nemščine. Od Uniteda je bil z Barcelono boljši v kar dveh finalih (leta 2009 in 2011).

Guardiola je pred tekmo v "gledališču sanj" kljub vsemu opozoril, da United ostaja zelo nevaren nasprotnik, potem ko praktično vsi kot velikega favorita vidijo njegove varovance, ki so si že marca zagotovili domači naslov v 1. Bundesligi. Moyes z Unitedom preživlja najslabšo ligaško sezono v zadnjih 24 letih ...

"Lahko bi prikazali najboljši predstavi sezone"

"Manchester United je ena od najboljših ekip na svetu. Ni pomembno, v kakšni situaciji so trenutno," je nadaljeval Guardiola, ki ima v svoji debitantski sezoni v Münchnu še vedno vse možnosti, da ponovi navidez neponovljiv uspeh svojega predhodnika Juppa Heynckesa iz sezone 2012/13.

"United ima dobre igralce. Na teh dveh tekmah bi lahko prikazali najboljši predstavi sezone. Lahko nas premagajo. Tudi jaz bi lahko bil v Moyesovi situaciji nekega dne. Nogomet je dandanes hiter posel," je dodal.

Moyes bo lahko spet gledal Kroosa

Bayern bo moral obe četrtfinalni tekmi preživeti brez poškodovanega vezista Thiaga Alcântare, Guardiola pa ni želel potrditi, da bo tekmo začel Toni Kroos, ki si ga je Moyes s skavti že večkrat ogledal pred morebitno ponudbo za prihod na Otok.

"Toni Kroos je odigral zelo dobro tekmo proti Arsenalu, toda to je druga tekma, na kateri se lahko zgodi karkoli," je dejal Guardiola. Vratar Manuel Neuer je bil prav tako nekoč blizu Unitedu, tja ga je Sir Alex vabil po izvrstni predstavi v dresu Schalkeja 04 proti Unitedu leta 2011, a je izbral Bayern. Njegovih vrat na obeh tekmah ne bo mogel ogrožati poškodovani Robin van Persie, čigar hat-trick je Unitedu proti Olympiakosu tudi prinesel napredovanje. 

"Ime Manchester United si samo po sebi zasluži spoštovanje. Dobro so se vrnili proti Olympiakosu. Še kako dobro vemo, kako lahko United ohrani svojo zbranost," je dejal Neuer. Bayern se na Old Trafford vrača po letu 2010, ko je ekipa Louisa van Gaala v polfinale napredovala po zaslugi večjega števila golov v gosteh, izvrsten odločilni gol za "zmagoviti poraz" z 2:3 je v 74. minuti zabil stari znanec angleškega občinstva Arjen Robben.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.