Šport > Nogomet
46 ogledov

Pep: "Nikoli ne bi podvomil v fante!"

Messi Mascherano Adriano Pinto trening
1/29
Žurnal24 main
Sir Alex Ferguson je potrdil, da bo v ekipo Manchestra Uniteda za tekmo Lige prvakov proti škotskemu Rangers vrnil problematičnega Wayna Rooneyja. Barcelona bo rane celila proti Panathinaikosu.
Nemogoče je, da bi lahko podvomil v te igralce. Lahko bi odigrali najslabšo sezono vseh časov, pa vanje še vedno ne bi dvomil.
Josep Guardiola

Josep Guardiola ne bo izgubil zaupanja v svoje igralce, četudi bi odigrali najslabšo sezono v zgodovini kluba. Tako nekako se je Pep dan pred tekmo s Panathinaikosom v Ligi prvakov postavil v bran svojim igralcem, ki so konec tedna nepričakovano izgubili doma proti donedavnemu drugoligašu Herculesu (0:2). V GALERIJI POGLEJTE TRENINGE EKIP PRED TEKMAMI V LP

"Nemogoče je, da bi lahko podvomil v te igralce," je povedal na novinarski konferenci. "Lahko bi odigrali najslabšo sezono vseh časov, pa vanje še vedno ne bi dvomil. Na zadnji tekmi (proti Herculesu, op. p.) mi jim mogoče ni uspelo pomagati opraviti svoje delo," je krivdo za poraz na svoja pleča prevzel katalonski trenerski mag iz Santpedorja. Kot je že znano, se njegova odločitev, da spočije svetovne prvake Xavija Hernándeza, Sergia Busquetsa, Pedra Rodrígueza in Carlesa Puyola v nedeljo ni izšla, čeprav so tekmo začeli David Villa, Andrés Iniesta in Lionel Messi. "Poznam jih. To, da so izgubili, jih gotovo boli," je še dodal Guardiola. "Vem, da si želijo dobro tekmovati in ostati na nivoju, ki so ga sposobni."

Ferguson: "Rooney bo igral!"
Po še enem v seriji škandalov s prodajalkami ljubezni se je angleški napadalec Wayne Rooney spet znašel na naslovnicah časopisov. Spet zaradi napačnih razlogov. Njegov klubski trener Sir Alex Ferguson ima dolgo in uspešno zgodovino spoprijemanja s težavami svojih varovancev, ko jim razkrivanje pikantnosti iz zasebnega življenja pride do živega. Tako je Sir Alex (ne)pričakovano "škartiral" Rooneyja pred sobotno ligaško tekmo proti Evertonu (3:3), klubu, kjer se je za Rooneyja vse začelo in kjer ga navijači po prestopu k Unitedu ne prenesejo.

Ne obžalujem ničesar. Storil sem pravilno potezo. Nimam nikakršnih dvomov okrog tega, da bi ga v torek poslal v igro.
Sir Alex Ferguson o Rooneyju

Kljub vsemu je škotski trener pred tekmo z Rangers v Ligi prvakov zdaj potrdil, da se Rooney vrača v ekipo: "Nisem ga uvrstil v ekipo zaradi razlogov, ki sem vam jih povedal v soboto in nimam kaj dodati. (Ferguson je dejal, da je Rooneyja doma pustil zaradi "groznih žaljivk", ki ga vsako leto pričakajo na Goodisson Parku, op. p.) Povedal sem vam, kaj so razlogi, da ni dopotoval z nami, ti nesmisli, da sem ga želel samo kaznovati, pa me ne zanimajo," je Ferguson v isti sapi odgovoril namigom kolega na klopi Evertona Davida Moyesa. Slednji je namreč dejal, da je želel Ferguson na Rooneyjevem primeru verjetno pokazati, da tovrstno obnašanje ne pritiče nogometašu rdečih vragov.

"Ne obžalujem ničesar. Storil sem pravilno potezo," je še povedal Ferguson. "Nimam nikakršnih dvomov okrog tega, da bi ga v torek poslal v igro. Ne vem, če ga bo jutri (v torek, op. p.) to navdihnilo. Ima že veliko izkušenj. Vem pa, da ga bo gol za Anglijo prejšnji teden zelo podžgal," je še povedal škotski strateg pred tekmo s klubom iz svojega rodnega mesta.

Adriano že zdrav, na poti v München
Napadalec AS Rome Adriano je po hitrem postopku okreval po poškodbi in bo konkuriral za nastop na sredini tekmi Lige prvakov proti Bayernu Münchnu. Nekdanji napadalec milanskega Interja se je pred novo sezono vrnil v Evropo iz brazilskega Flamenga, kjer je po hudi duševni krizi spet našel smisel nogometnega življenja, a zaradi poškodbe na uradni tekmi še ni zaigral za "sinove volkulje". V bavarsko prestolnico bo odpotoval tudi bolni kapetan Francesco Totti, a trojica Philippe Mexes, Rodrigo Taddei in Mirko Vučinić bo tekmo izpustila zaradi poškodbe, kar po težkem porazu pri Cagliariju (1:5) v Serie A gotovo niso dobre novice za Rimljane.

Liga prvakov, pari prvega kola (ob 20.45):

Skupina A:

Twente Enschede – Inter Milan
Werder Bremen – Tottenham Hotspur

Skupina B:

Olympique Lyon – Schalke 04
Benfica – Hapoel Tel-Aviv

Skupina C:

Manchester United – Rangers
Bursaspor – Valencia

Skupina D:

Barcelona – Panathinaikos
FC Köbenhavn – Rubin Kazan

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.