Šport > Nogomet
16 ogledov

Pep: "Novica že, če Messi ne da gola!"

Lionel Messi
1/7
Reuters
Barcelona in AC Milan, velikana v skupini H Lige prvakov, sta rutinirano prišla do druge zmage v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Prvi so z 2:0 ugnali Viktorio, drugi pa z enakim izidom BATE. Arsenalu je zmago proti Marseillu v sodnikovem podaljšku prinesel Aaron Ramsey (0:1). Chelsea napolnil mrežo Genka (5:0). "Tokrat smo mi imeli srečo," je po zmagi Arsenala povedal trener Arsene Wenger.

"Naredili smo majhen korak naprej, ampak moramo biti skromni, saj smo ekipa, ki mora še naprej rasti," je po zmagi v Marseillu, za katero je v sodnikovem podaljšku zabil Aaron Ramsey, povedal Arsenalov trener Arsene Wenger. Topničarji so imeli v letošnji sezoni kar nekaj smole, Borussia Dortmund jim je denimo z evrogolom Ivana Perišića v zadnjih minutah vzela zmago, tokrat pa se je kolo sreče obrnilo proti Londonu. "Dobili smo svoj delež smole, še posebej z Borussio Dortmund, ki je izenačila v zadnjih minutah. Dobro za nas, da smo bili tokrat mi tisti, ki smo imeli srečo. Če pogledamo nazaj na naših zadnjih pet ali šest tekem, smo izgubili le enkrat. Počasi se vračamo in nocojšnja tekma bo pomagala."

Španski in evropski prvak Barcelona je v 3. kolu svojo nalogo opravil po pričakovanjih in premagal Viktorio iz Plzna. Zmage so vknjižili tudi Milan, Chelsea, Olympiakos, Arsenal in Bayer Leverkusen, presenetljivo pa so Portu točko odvzeli igralci Apoela iz Nikozije, ki so v gosteh igrali 1:1.

Trener Kataloncev Josep Guardiola se po tekmi ni ujel v past Joséja Mourinha, ki je pred dnevi izjavil, da imajo "nekatere" ekipe srečo zaradi lahkega žreba, tako da morajo informacije o nasprotnikih iskati celo po internetu. "Imam reference o naših nasprotnikih v skupini," je bil kratek Pep, o neučinkoviti igri svojih varovancev pa povedal: "Težko je igrati proti ekipam, ki se pridejo branit z desetimi. Najtežje v nogometu je zabiti gole, ampak igrali smo na visokem nivoju. Ne vem zakaj obstaja prepričanje, da si igral slabo, če nisi zabil treh ali štirih golov."

Tekmo sta z izvrstnima predstavama zaznamovala Lionel Messi in Andrés Iniesta. Medtem, ko messi navdušuje že praktično celo sezono, se je Iniesta šele dobro vrnil po poškodbi, in to v velikem slogu: "Prišli smo do točke, ko je novica že to, da (Lionel) Messi ne zabije gola. To je neverjetno. Upam, da bo ta nivo, ki ga je dosegel, držal še mnogo let. Za Andrésa (Iniesto) vemo česa je sposoben, ko je fizično pripravljen. Zelo dobro se je vrnil po poškodbi in je ključen igralec, že lani je bil pri vsem, kar smo osvojili, in to mora biti tudi letošnje leto."

Dvojček Torresa, Leverkusen presenetil Valencio

V skupini E je Bayer Leverkusen doma premagal Valencio z 2:1. Za Špance je v 24. minuti zadel Jonas, za preobrat pa sta poskrbela Andre Schürrle (52.) in Sidney Sam (56.). Na drugi tekmi skupine je londonski Chelsea že v prvem polčasu odločil zmagovalca proti Genku, ko so zadeli Raul Meireles (8.), ki je sprožil s 30 metrov, Fernando Torres (11., 27.) in Branislav Ivanović (42.). Salomon Kalou je v 72. minuti le še potrdil zmago londonske ekipe.

Olympiakos Pirej je doma malce presenetljivo premagal dortmundsko Borussio s 3:1. Za Grke so zadeli Jose Holebas (8.), Rafik Djebbour (40.) in Francois Modesto (78.), za Nemce pa je bil uspešen Robert Lewandowski (26.). Tekmo med Marseillom in Arsenalom so sodili slovenski sodniki na čelu z Damirjem Skomino, dvoboj pa je v sodniškem dodatku v angleško korist odločil Aaron Ramsey.

V skupini G je Porto doma igral proti Apoelu iz Nikozije in iztržil le neodločen izid 1:1. Hulk je domačine popeljal v vodstvo s prostega strela v 13. minuti, izenačil pa je Ailton v 19. minuti s 25 metrov. V derbiju vzhoda je Šahtar iz Donjecka igral 2:2 proti Zenitu iz St. Peterburga. Za gostitelje sta zadela Willian (15.) in Luiz Adriano (45.), za Ruse pa Roman Širokov (33.), ki je v deseti minuti zapravil enajstmetrovko, in Viktor Fajzulin (60.).

Velikana v skupini G sta nocoj imela na papirju lahki nalogi. Milan je igral proti Bateju iz Borisova in slavil z 2:0. Italijane je v vodstvo popeljal Zlatan Ibrahimović v 33. minuti s strelom z roba kazenskega prostora, vodstvo pa je podvojil Kevin Prince Boateng s še lepšim udarcem v 70. minuti. Na drugi tekmi pa je evropski prvak Barcelona pričakovano ugnal Viktorio iz Plzna prav tako z 2:0. Za Katalonce sta zadela Andres Iniesta po lepi podaji Lionela Messija (10.) in David Villa (82.).

Že v torek so bile odigrane tekme v skupinah od A do D. V skupini A sta se Manchester City in Villarreal razšla z 1:1, Napoli in Bayern München pa prav tako. V skupini B je moskovski CSKA premagal Trabzonspor s 3:0, Lille pa je doma klonil pred milanskim Interjem z 0:1. Manchester United je v skupini C v gosteh ugnal Otelul Galati z 2:0, Benfica pa je v Baslu slavila z enakim izidom. V skupini D je madridski Real s 4:0 odpravil Lyon, Ajax pa je z 2:0 slavil v Zagrebu pri Dinamu.

Liga prvakov, 3. kolo:

Skupina E

Bayer Leverkusen : Valencia 2:1 (0:1)
Schürrle (52), Sam (56); Jonas (24)

Chelsea : Racing Genk 5:0 (4:0)
Meireles (8), Torres (12, 27), Ivanović (42), Kalou (72)

Lestvica: 1. Chelsea 7 točk, 2. Leverkusen 6, 3. Valencia 2, 4. Genk 1.

Skupina F

Marseille : Arsenal 0:1 (0:0)
Ramsey (92)

Olympiakos Pirej : Borussia Dortmund 3:1 (2:1)
Holebas (8), Djebbour (40), Modesto (79); Lewandowski (26)

Lestvica: 1. Arsenal 7 točk, 2. Marseille 6, 3. Olympiakos 3, 4. Dortmund 1.

Skupina G

FC Porto : APOEL Nikozija 1:1 (1:1)
Hulk (13); Almeida (19)

Šahtar Doneck : Zenit St. Peterburg 2:2 (2:1)
Willian (15), Adriano (45); Širokov (33), Fayzulin (60)
Širokov (Zenit) je v 11. minuti zapravil enajstmetrovko.

Lestvica: 1. APOEL 5 točk, 2. Zenit 4, 3. Porto 4, 4. Šahtar 2.

Skupina H

AC Milan : BATE Borisov 2:0 (1:0)
Ibrahimović (33), Boateng (69)

Barcelona : Viktoria Plzen 2:0 (1:0)
Iniesta (10), Villa (82)

Lestvica: 1. AC Milan 7 točk, 2. Barcelona 7, 3. BATE 1, 4. Plzen 1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.