Šport > Nogomet
19 ogledov

Pep: "O svoji prihodnosti v naslednjih dneh"

barcelona chelsea Žurnal24 main
Trener Barcelone Josep Guardiola je po torkovem izpadu iz polfinala Lige prvakov napovedal, da se bo o svoji prihodnosti na klopi Blaugrane odločil v naslednjih dneh. Medtem ko Katalonci objokujejo "nepravičen" poraz, je Chelseajev nadomestni kapetan Frank Lampard noč na Camp Nouu označil za "eno najlepših v karieri".

"Vedno obstaja nekaj, zaradi česar bi lahko bili nezadovoljni, ker nismo v finalu. Zdaj lahko le čestitamo Chelseaju za njihovo delo v obrambi," je po remiju na Camp Nouu, ki je Barceloni v le nekaj dneh vzel možnost za ubranitev še druge lovorike iz lanske sezone, dejal katalonski strateg Josep Guardiola. "Poskusili smo vse, a ni nam uspelo. Nismo bili konkretni v ključnih trenutkih, kar se na koncu plača. Zdaj se moramo pobrati in misliti na naslednje leto."

• Chelsea z desetimi v finale
• Guardiola išče "izdajalca" v slačilnici

Chelsea je pri rezultatu 1:0 za Barcelono ostal brez neumno izključenega kapetana Johna Terryja, a tudi z deseterico prek Ramiresa zadel tik pred polčasom, kasneje pa zdržal jalove nalete Kataloncev, ki so se zadetku še najbolj približali z zgrešeno enajstmetrovko Lionela Messija. Blaugrani tako pred zaključkom sezone, kjer so skorajda zagotovo izgubili tudi bitko za naslov španskega prvaka, ostaja le še pokalni finale proti Athleticu Bilbau konec maja.

"Igralci so potrti. Zdelo se mi je, da bomo šli naprej s kakšno nelogično, noro akcijo. Najbolje je bilo, da smo zabili dva gola v prvem polčasu, ampak gol za 2:1 nam je škodoval. Titu (pomočniku Vilanovi, op. a.). sem rekel: 'Zdaj moramo moliti.' Ni nam uspelo. Ne vem niti, kaj čutim. Gledal sem ekipo in nisem vedel, kaj naj jim rečem, da so storili slabo," je nadaljeval Guardiola, ki je izrazil še občudovanje do Lionela Messija in spregovoril o svoji prihodnosti:

"Moram se mu zahvaliti za vse, kar je storil. Moje občudovanje do njega je neprimerljivo, ker hoče igrati pri desetih pod ničlo, v vseh okoliščinah. Vsak dan nam pomaga, da smo boljši. Za njim je nekaj slabih ur, ker vem, kako tekmovalen je, ampak to je lepota tega športa. Enkrat se smeješ, drugič te nekdo premaga. O svoji prihodnosti bom jutri govoril s Titom in videli bomo psihično stanje ljudi, ki imajo za seboj največ tekem. Govoril bom tudi z Rosellom (predsednikom Sandrom, op. a.) in sprejel odločitev o svoji prihodnosti."

Terryjevo opravičilo soigralcem

Chelseajev kapetan John Terry se je po tekmi opravičil soigralcem za nameren udarec v hrbet Alexisa Sáncheza, ki ga bo stal igranja v finalu Lige prvakov, velika neumnost v prvem polčasu pa na Terryjevo srečo ni stala njegove ekipe. Angleški reprezentant je kljub vsemu zatrdil, da "ni takšen tip igralca".

Alexis Sanchez Terry Cakir Puyol Ivanović rdeči karton sodnik izključitev Barcel | Avtor: EPA EPA
"Sánchez je tekel mimo mene. Videl sem počasni posnetek in videti je zelo grdo," je Terry skrušeno priznaval za Sky Sports. "Nisem takšen tip igralca, ki bi hotel namenoma poškodovati nasprotnika. Dvignil sem koleno, česar verjetno ne bi smel, ko pomislim nazaj, ampak upam, da bodo ljudje, ki me poznajo kot človeka, kot igralca  ... Upam, da bodo razumeli, da nisem takšen tip igralca."

"Razočaran sem, ampak presrečen za fante. Da smo prišli sem in igrali tako, kot smo, in dosegli rezultat z desetimi igralci ... Imam občutek, da sem jih pustil na cedilu. Opravičil sem se jim in želel bi se opravičiti tudi navijačem. To si ta klub zasluži. Zaslužimo si biti v finalu Lige prvakov. Fantje so bili izvrstni in upam, da ta incident ne bo zasenčil njihovega trdega dela," je še dodal Terry.

Lampard: "Eden najlepših večerov"

Modri so uvrstitev v finale drago plačali, saj so poleg poškodbe Garyja Cahilla v prvem polčasu izključujoče rumene kartone za nastop v finalu poleg izključenega Terryja dobili še Ramires, Branislav Ivanović in Raul Meireles. Chelseajev nadomestni kapetan Frank Lampard, ki je Londončane vodil po izključitvi Terryja, je kljub vsemu dejal, da je za njim eden najlepših večerov.

"To je eden najlepših trenutkov, ki sem jih občutil v majici Chelseaja. Bili smo pod pritiskom in vem, da smo se vkopali nazaj, ker si ljudje želijo videti lep nogomet, ampak z desetimi možmi zdržati 50 ali koliko že minut, je bilo neverjetno," je Lampard povedal za Sky Sports 2''Tri ali štiri mesece nazaj ni nihče mislil, da imamo možnosti, ampak vedno smo verjeli in vedeli, da smo dovolj dobri, da smo tukaj. Želje in borbe, ki ste jo videli nocoj, ne moreš premagati," je pristavil branilec Ashley Cole.

Fàbregas: "Nogomet je včasih nepošten"

"Nogomet je včasih nepošten. Če obstaja način, na katerega bi si želel izgubiti, je to takšen, ko ostaneš zvest svojemu stilu," je po tekmi dejal stari znanec Londončanov Francesc Fàbregas. "Star sem 24 let in še nikoli nisem videl Camp Noua, ki bi se na poraz odzval na tak način. To je izjemna ekipa, vrnili se bomo naslednje leto."

Njegov kolega iz španske reprezentance Andrés Iniesta je zatrdil, da se bo Barcelona naslednje leto vrnila v bitko za vse naslove. "Nogomet v tem polfinalu ni bil pravičen do nas, ampak tako to je. Ko zmagujemo, kar žarimo od veselja, ko izgubimo, je težko. Ko ostaneš brez finala Lige prvakov in vidiš, da so navijači z ekipo, je res nekaj neverjetnega. Vrnili se bomo v bitko za vse pokale," je dejal Iniesta.

Komentarjev 1
  • mrki 10:02 25.april 2012.

    Barcelona , klap klap klap,klapssPUŠIONA !