Šport > Nogomet
10 ogledov

Pep predaval Schweiniju: Uporabljaj glavo!

Guardiola Schweinsteiger CSKA Moskva Bayern München trening EPA
"Ti si eden od mojih najpomembnejših igralcev," je o Bastianu Schweinsteigerju dejal Bayernov trener Josep Guardiola in mu sredi treninga pripravil 12 minut dolgo predavanje.

Bayern tudi v novi sezoni podira rekrode. Nepremagan je že 36 ligaških tekem zapored, Josep Guardiola pa je že zdaj najboljši debitant med trenerji v zgodovini 1. Bundeslige. Toda spanje na lovorikah je nekaj, česar se Guardiola najbolj boji še iz časov pri Barceloni, zato od svojih varovancev vedno zahteva več.

Še posebej zdaj, ko so se morali aktualni nemški in evropski prvaki po zaostanku vračati na zadnjih treh tekmah in se mučili s Hoffenheimom (1:2) in Hertho (3:2).

"Moram spremeniti svoje dojemanje nogometa, tu sem, da popravim taktične vidike," je bil po tekmi s Hoffenheimom samokritičen Katalonec. Pred prihajajočo evropsko tekmo z Viktorio Plzňom naj bi od varovancev zahteval hitrejšo tranzicijo v napad in več priložnosti za gol.

"Morali se bomo izboljšati"

Tabloid Bild v ponedeljek prinaša posnetke z nedeljskega treninga, kjer je bil Bastian Schweinsteiger deležen 12-minutnega predavanja na sredini igrišča, Guardiola pa je v povišanih tonih in s kriljenjem rok v mešanici angleščine in nemščine govoril:

"Morali se bomo izboljšati, če želimo osvojiti naslov. Uporabljaj glavo! Ti si eden mojih najpomembnejših igralcev. Nogometaši uporabljajo glavo."

Branilci naslova očitno ne bodo imeli težav z napredovanjem iz skupine D v Lige prvakov, kjer bodo imeli po najverjetnejši sredini zmagi proti Viktorii še vedno stoodstotni izkupiček po štirih tekmah. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.