Šport > Nogomet
30 ogledov

Pep prepričan: "Nocoj se lahko zgodi karkoli"

Guardiola Barcelona Malaga Liga BBVA Španija liga prvenstvo EPA
Bodoči trener Bayerna Josep Guardiola je na konferenci v kolumbijski Bogoti v enem redkih primerov spregovoril o svojem bivšem klubu, Barceloni, s katero se bodo Bavarci pomerili na nocojšnji povratni tekmi polfinala Lige prvakov. Dotaknil se je tudi torkove tekme med Realom Madridom in Borussio Dortmund.

"Igrali bosta dve fantastični ekipi, zgodi se lahko karkoli. To sta ekipi, ki sta neverjetno dominirali v svojih ligah, kar jim je uspelo v letošnji sezoni pa je povsem zasluženo. Težko čakam. Napoved? Zelo sem slab v tem ... (smeh)" je v Bogoti na večernem predavanju povedal Josep Guardiola, ki je začel s svojim gostovanjem v Južni Ameriki.

Že v torek smo poročali, da je njegov govor v Buenos Airesu razprodan, nekdanji trener Barcelone in bodoči strateg Bayerna pa je pred sredinim obračunom svojih bivših in bodočih odgovarjal tudi na vprašanja o Realu Madridu in Borussii Dortmund, ki se je kljub porazu v torek uvrstila v finale.

"To je bila zelo razburljiva tekma. Real si ni zaslužil tako visokega zaostanka s prve tekme. Na Bernabéuu pa nikoli nihče ne more reči, da se je nekaj zaključilo, dokler sodnik ne odpiska konca. To vam govorim iz lastnih izkušenj," je povedal Guardiola.

"Verjamem, da je bil nemški nogomet letos zelo zanimiv. Ampak španski nogomet je po zaslugi pomembnih oseb, kot sta Luis Aragonés in Vicente del Bosque, prišel na zares visoke nivoje. Angleška Premier League je vedno med prvimi tremi, Italija je malce padla, v teh državah je svoj vpliv imela tudi ekonomija, ampak včasih je normalno, da neke tendence minejo, treba pa je počakati, da mine nekaj časa," je še zavrnil namige o nemški prevladi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.