Šport > Nogomet
19 ogledov

Pep napadel Barço: "Niso me pustili pri miru"

Guardiola Bayern priprave Trentino EPA
Bayernov trener Josep Guardiola je na četrtkovi novinarski konferenci priznal, da si res želi prihod Thiaga Alcântare, a je to razkritje zasenčil njegov napad na bivši klub.

Španski radio Cadena Cope je v noči na četrtek poročal, da se je Thiago Alcântara ob ponudbah Reala Madrida in Manchestra Uniteda odločil za odhod k Bayernu, novico o zanimanju pa je na četrtkovi novinarski konferenci potrdil tudi trener Bavarcev Josep Guardiola.

"Da, všeč bi mi bilo, da bi Thiago prišel. To je bila moja prošnja klubu, ampak ni nobenih novosti. Je igralec, ki me je prepričal pri Barceloni. Bomo videli, kaj se bo zgodilo," je nekaj ur po radijski oddaji El Partido a las 12 dejal Guardiola. 

Thiago ali nihče drug

"Ne verjamem, da bo to predstavljalo težavo. (Športni direktor Matthias) Sammer in (izvršni direktor Karl-Heinz) Rummenigge poznata moje mnenje in vesta, zakaj si ga želim. Je 'superigralec'. Lahko igra na treh ali štirih različnih položajih, močen je v igri ena na ena. Poznam njegove močne strani. Če ne bo prišel Thiago, ne bomo kupili nobenega drugega."

Cope je v četrtek poročal, da je Guardiola svojega nekdanjega varovanca že prepričal v prihod k münchenskemu velikanu, potem ko mu je zatrdil, da se bo kljub številnim vezistom na Allianz Areni našlo mesto tudi zanj. Javi Martínez, njegov nekdanji soigralec iz mlade reprezentance, naj bi namreč bolj kot na sredini igral v obrambi.

Nikoli ne bo pozabil

Thiago je kot kapetan španske reprezentance do 21 let blestel na nedavnem evropskem prvenstvu, kjer so Španci ubranili naslov prvaka, sin nekdanjega brazilskega nogometaša Mazinha pa je zabil hat-trick v finalu proti Italiji.

Guardiola Vilanova Rayo Vallecano Barcelona Liga BBVA Španija španska liga prven | Avtor: Reuters Reuters
Guardiola pa je jasno in glasno izrazil svoje nezadovoljstvo nad ravnanjem Barcelone med zadnjo sezono, ko se je skupaj z družino odpravil na polletni oddih v New York. Legendarni nogometaš katalonskega kluba je dejal, da ne bo "nikoli pozabil", kako so proti njemu uporabili bolezen nekdanjega sodelavca in dobrega prijatelja Tita Vilanove.

Pri Barceloni niso držali besede

"Šel sem 6.000 kilometrov stran in prosil odgovorne pri Barçi, da me pustijo na miru, to pa jim ni uspelo," je bentil Pep. "Niso držali besede. Letos se je zgodilo preveč reči, s katerimi so šli čez vse meje. Uporabiti bolezen Tita Vilanove, da bi me prizadeli, je nekaj, česar ne bom nikoli pozabil."

Guardiola je še zatrdil, da med njim in Vilanovo ni nikakršnega nesporazuma, in da sta se v New Yorku, ko je njegov bivši pomočnik tja prišel na zdravljenje po odstranitvi tumorja, tudi srečala. Katalonski mediji so sicer poročali, da se nekdanja prijatelja niti enkrat nista dobila na kavi.

Naj povejo, če kaj ni res 

"Tita Vilanovo sem videl v New Yorku, če pa ga nisem, je to zato, ker to ni bilo mogoče, ampak ne z moje strani. Ali moram res pojasniti, da ne želim nič slabega nekomu, s katerim sem bil prijatelj tako dolgo časa? To je zelo neokusno," je še dodal jezni Guardiola, ki naj bi po navedbah brazilskega Globa dejal tudi, da Vilanova "ne bo sposoben" sestaviti ekipe z Lionelom Messijem in Neymarjem skupaj.

"Najuspešnejše prvenstvo v zgodovini Barçe je dovolj dober argument, da vam pove, če je sposoben česa ali ne. Bolj kot vam lahko to povem jaz. Dobri igralci so vedno sposobni igrati skupaj, ta dva tudi. Če je kaj od tega, kar sem rekel laž, naj mi povejo, ampak naj mi povejo direktno, naj ne uporabljajo svojih posrednikov iz Brazilije ali svojih prijateljev v Barceloni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.