Šport > Nogomet
7 ogledov

Pep priznal: "Ne bomo osvojili lige"

Real Madrid trening Valdebebas pred ligaško tekmo
1/12
EPA
Tudi po najbolj absurdnih izgubljenih točkah v letošnji sezoni Barcelonin trener Josep Guardiola ni želel priznati, da je Real Madrid na vrhu lestvice pobegnil že na preveliko razliko. Po težki nedeljski zmagi na derbiju z Atléticom Madridom je Guardola presenetil prav vse: "Tega prvenstva ne bomo osvojili," je dejal po zmagi z 2:1.

Barcelona je spet hudo trpela za novo zmago, eno redkih v letošnji sezoni, ki je prišla stran od Camp Noua. Na derbiju z Atléticom Madridom je najprej zapravila vodstvo po golu Daniela Alvesa in izenačenju Radamela Falcaa, do konca tekme pa se nevarno poigravala, preden jo je s trenutkom genialnosti s prostega strela rešil Lionel Messi. Argentinec je, ne prvič v karieri, nagajivo hitro izvedel prosti strel, medtem ko je vratar Atlética Tibaut Courtois še postavljal živi zid, in tako zadel pod njegovo prečko. Trener Barcelone Josep Guardiola je na novinarski konferenci po tekmi kljub vsemu presenetil s priznanjem, da je prvenstvo izgubljeno.

"Lige ne bomo osvojili, ker ne bomo pravočasno nadoknadili zaostanka, ampak tekmovali bomo še naprej," je o desetih točkah zaostanka za Realom Madridom povedal Guardiola. "Vemo, da bo zelo težko, gre za veliko točk, ampak še naprej bomo tekmovali na vseh igriščih in na vseh tekmah." O Messiju je Guardiola še pristavil, da se v težkih trenutkih vedno pokaže njegova sposobnost vodenja, o njegovem rumenem kartonu, zaradi katerega bo moral izpustiti naslednjo ligaško tekmo, pa je še ironično dodal: "Naslednje kolo bo moral počivati. Tako kot Pepe ..."

Mou: "Smo vodilno moštvo lige, a igramo pred 300 navijači!"

Potem ko je madridski Real minimalno slavil pri jugovzhodnem mestnem tekmecu Rayu Vallecanu s fenomenalnim zadetkom Cristiana Ronalda (s peto!), se je trener Jose Mourinho obregnil ob navijače. Ker je bil razočaran nad številom Realovih navijačev na tribunah. "Menim, da je res škoda, če v Madridu igramo pred 300 svojimi navijači. Smo vodilno moštvo lige, pri Getafeju (tudi v Madridu) smo imeli 30 navijačev, zdaj pa 30,“ je bentil Mou, ki je bil oster tudi do četrtega sodnika. Tega je označil kot "najbolj arogantnega, kar sem jih srečal v karieri“.

Zameril se mu je, ker je zaradi protestiranja izključil Ruija Fario, Portugalčevega pomočnika: "Faria se obnaša tako kot vsi mi drugi na klopi. Gre za normalno vedenje, protesti so vljudni in spoštljivi. Izključili so ga, zdaj pa sodnik lahko v poročilo napiše, kar želi.“

Španska liga, 25. kolo:

Racing Santander : Sporting Gijon 1:1 (0:1)
Stuani (74); Barral (43)

Real Betis : Getafe 1:1 (0:0)
Molina (51); Dorado (55/a. g.)

Malaga : Zaragoza 5:1 (1:1)
Fernandez (45), da Silva (67/a. g.), Demichelis (77), Isco (79), Rondon (88); Reina (23)

Espanyol : Levante 1:2 (0:1)
Uche (75); Valdo (25), Suarez (89)

Villarreal : Athletic Bilbao 2:2 (1:0)
Senna (10), Nilmar (68); Llorente (62), Susaeta (66)

Rayo Vallecano : Real Madrid 0:1 (0:0)
Ronaldo (54)
RK: Michu (89/Rayo)

Osasuna : Granada 2:1 (2:1)
Nekounam (25), Lekić (29); Rico (30)
RK: Punal (74/Osasuna)

Real Sociedad : Mallorca 1:0 (0:0)
Agiretxe (79)

Valencia : Sevilla 1:2 (1:1)
Costa (25); Medel (36), Navas (70)

Atlético Madrid : Barcelona 1:2 (0:1)
Falcao (49); Alves (36), Messi (81)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.