Šport > Nogomet
30 ogledov

Pep: Real bo po zmagi bolj prepričan vase

Manchester United Bayern Liga prvakov četrtfinale Guardiola Ribery EPA
V taboru Bayerna priprave na sredino tekmo z Real Madridom niso tako mirne, kot bi v ekipi, ki je že pred tedni osvojila naslov državnega prvaka, morda pričakovali. Manuel Neuer med vikendom spet ne bo igral.

Josep Guardiola pred težko pričakovanim ponovnim snidenjem z Real Madridom, proti kateremu na Santiagu Bernabéuu kot trener še ni izgubil, posluša kritike nemških medijev in najbližjih sodelavcev. Njegovega rotiranja ekipe Bayerna, s čimer je želel spočiti svoje igralce pred ključnim delom prvenstva, se je nazadnje lotil tudi športni direktor Matthias Sammer.

Dogodki spominjajo na leto 1999, je dodal nekdanji vratar Bavarcev Oliver Kahn, ko je po lahki domači sezoni Bayern izgubil šokantni finale Lige prvakov z Manchester Unitedom v Barceloni. Tokrat se vračajo v Španijo, kjer mu bodo še drugič v zadnjih treh letih na poti stali Barçini večni rivali.

Mislijo na Madrid, igrajo z Eintrachtom

"Madrid bo bolj prepričan sam vase po zmagi v pokalu, toda vedno je težko igrati z njim," je pred ligaško tekmo pri Eintracht Braunschweigu dejal Guardiola, ki je lahko med tednom užival v izvrstnem "El Clásicu" na Mestalli, kjer je njegova nekdanja ekipa znova položila orožje, a šele prvič v sezoni izgubila večni derbi, ki pa je bil vreden pokalnega naslova.

"To je 'Clásico' v Ligi prvakov. Ni važno, kaj se je zgodilo v pokalu, ker so vedno težka ekipa, tako kot drugi moštvi, ki sta ostali v polfinalu Lige prvakov, Atlético in Chelsea. To je pomembna tekma za igralce, strokovni štab, za vse. Toda težko bo. Mislimo na Real Madrid, toda tekma, ki nas čaka, je z Eintrachtom," je nadaljeval Guardiola, ki je razkril, da bo vratar Manuel Neuer ostal v Münchnu ("Izboljšuje se iz dneva v dan"), njegovega nastopa pa pod vprašaj ne postavlja prav nihče.

Brez odgovorja Sammerju

"Besede Sammerja? Zelo dobro 'voha' vse to, kar se dogaja v ekipi. Vse počne zato, da nas zaščiti," je še pristavil katalonski strateg. Nemški dnevnik Bild je prek svoje spletne strani (www.bild.de) napovedal, da je po besedah Sammerja zdaj dokončno odklenkalo Guardiolinemu poigravanju, potem ko je Bayern po nepremagljivem nizu neverjetno izgubil še tretjo zaporedno tekmo v 1. Bundesligi

"Z Eintrachtom bomo igrali s 14 nogometaši, ekipo pa bomo dopolnili z nogometaši iz mlade ekipe. To je pomembna tekma, ker moramo imeti dobre občutke," je še dodal Guardiola. Manj kot teden dni pred tekmo v Madridu ga čaka glavobol na levem boku obrambe, kjer je ostal brez Davida Alabe in Diega Contenta, poleg Neuerja pa je že dlje časa odsoten Thiago Alcântara. Na levo stran obrambe naj bi se po dolgem času vrnil Philipp Lahm, desno Jérôme Boateng, osrčje obrambe pa bosta tvorila Javi Martínez in Dante.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.