Šport > Nogomet
25 ogledov

Pep: "S Chelseajem govorim vsak dan"

Guardiola Barcelona Leverkusen Liga prvakov novinarska Camp Nou EPA
Barcelono v sredo zvečer čaka povratna tekma osmine finala Lige prvakov proti Bayerju Leverkusnu, a je obračun z nemškimi lekarnarji povsem v senci ostalih dogodkov. Novinarsko konferenco Josepa Guardiole sta zaznamovala njegovo povezovanje s Chelseajem in igranje pokalnega finala na madridskem Vicente Calderónu.

"Ja, z njimi (Chelseajem, op. a.) govorim vsak dan," je precej nerazpoloženi Josep Guardiola sarkastično odvrnil na novinarski konferenci Barcelone pred sredinim obračunom z Bayerjem Leverkusnom. Tekma z nemškim prvoligašem je bila po visoki zmagi v farmacevtskem mestu (3:1) povsem drugotnega pomena, saj je španske medije zanimalo predvsem Guardiolovo stališče do zanimanja Chelseaja in dejstva, da so na španski nogometni zvezi finale kraljevega pokala po mučni sagi dodelili madridskemu stadionu Vicente Calderón.

"Klub si ni želel tega igrišča (Calderóna, op. a.). Zaradi naše krivde Athletic ne bo igral na Bernabéuu. Šli bomo tja, kamor nam bodo rekli. Da je Madrid rekel, da bodo prenavljali? Potem sem se kot kaže zmotil," je o tekmi z Athleticom Bilbaom na stadionu Atlética Madrida povedal Guardiola. Oba kluba sta namreč izrazila željo po igranju na Realovem stadionu Santiago Bernabéu, a se je kraljevi klub izmuznil s pojasnilom, da se bodo v času finalne tekme takrat začela prenovitvena dela.

"Ljudje napovedujejo, da bomo zmagali z lahkoto, ampak to se ne dogaja, še najmanj v evropskih tekmovanjih," je nekaj besed o Leverkusnu namenil Guardiola. "Tekme proti nemškim ekipam so zelo težke. Težava, ki jo imamo, je v rezultatu. To se je zgodilo proti Madridu. Če bomo Leverkusnu pustili teči, potem nas bodo oni pripravili do tega, da mi tečemo, v čemer so oni boljši." Katalonci so v torek še sporočili, da kapetan Carles Puyol in Thiago Alcantara, tako kot že prej odpadla Alexis Sánchez in Eric Abidal, ne bosta na voljo zaradi poškodb.

Kiessling: "Sanje so dovoljene"

V taboru Bayerja upajo, da jim bo "nagajiva" predstava, kot se je izrazil napadalec Stefan Kiessling, pomagala do šokantne zmage in morebitne uvrstitve v četrtfinale. "Človek lahko sanja, to je dovoljeno," je dejal Kiessling. "Želimo biti nagajivi in se izogniti temu, da bi pokazali preveč spoštovanja." Ne samo zaostanek z 1:3, Leverkusnovo nalogo povečuje tudi dejstvo, da Barcelona na tekmah Lige prvakov ni izgubila že na 13 zaporednih domačih tekmah, vse od oktobra 2009, nemški klub pa v gosteh ni zmagal že deset let.

"Na papirju se položaj zdi jasen," je na novinarski konferencu na Camp Nouu dejal trener gostov Robin Dutt. "Toda za nas je najpomembneje, da prikažemo dobro predstavo. Nimamo česa izgubiti, dobimo pa lahko veliko."

Liga prvakov, osmina finala, povratni tekmi:

Sreda ob 20.45:
Barcelona – Bayer Leverkusen /3:1/
APOEL Nikozija – Lyon /0:1/

/X:Y/ - v poševnicah je rezultat prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.