Šport > Nogomet
27 ogledov

Pep s kamerami nadzira vsak gib svojih igralcev

Guardiola Viktoria Plzen Bayern Liga prvakov skupinski del Profimedias
Strog nadzor nad največjimi zvezdami Bayerna je ena od skrivnosti uspeha Josepa Guardiole. Tako na morda zgodovinski dan v Nemčiji razkriva Sport Bild.

Bayernov trener Josep Guardiola bi lahko že v soboto podrl rekord in s svojo novo ekipo najhitreje v zgodovini 1. Bundeslige osvojil naslov nemškega prvaka. Sport Bild na morda zgodovinski dan poroča, da je Guardiola v svoji prvi sezoni v Nemčiji postal nekakšen "veliki brat" za zvezdnike bavarskega velikana, ki jih nadzira s kamerami in "muči" z videoanalizami pred tekmami, nekatere trajajo tudi več kot 45 minut.

Podobno, kot je to počel že pri Barceloni, takrat naj bi prek svojega pomočnika Tita Vilanove denimo večkrat preverjal, če so igralci ob primernem času v posteljah, ima tudi v Münchnu pod nadzorom privatno življenje svojih igralcev.

Ne uide mu nobena podrobnost

Živi praktično v središču Münchna, blizu glavne postaje, njegovo stanovanje pa ima na vrhu teraso s 300 kvadratnimi metri. Guardiola ima z družino na voljo osebno dvigalo, ki ga popelje točno do parkirnega mesta, s čimer se izogne morebitnim kontaktom z mimoidočimi. Skriven vhod ima tudi v svojo priljubljeno italijansko restavracijo.

Glede nadzora nad ekipo Sport Bild razkriva, da je že večkrat privedlo do sporov z zdravniki kluba, fizioterapevti in celo vozniki avtobusa. Guardiola je na igrišča številka 1, 2 in 3 v Bayernovem trening centru naročil namestitev kamer, s katerim posname vsak trening, kasneje pa glede na posnetke analizira in oceni vsakega igralca.

Dretje brez enega pogleda

Preden je Maria Götzeja postavil na položaj "lažne devetice", dodajajo nemški kolegi, je naročil, da mu dostavijo DVD tekme Nemčije in Kazahstana, kjer je Götze marca lani odigral obračun na svojem novem položaju, kjer ga nikakor ne more videti častni predsednik kluba Franz Beckenbauer.

"Večne", "poglobljene" in "neštete" naj bi bile videonalaize pred tekmami, ko pa Pep v svojo pisarno pokliče igralca, ki mu naroči, da mora za seboj zapreti vrata, gre ponavadi za dretje brez očesnega stika.

Vozniki zamujajo

Guardiola naj bi se sporekel tudi z dolgoletnim zdravnikom kluba Hansom-Wilhelmom Müllerjem-Wohlfahrtom, saj je menil, da bi bilo bolje, da bi omenjeni obiskoval igralce na treningih, ne da se oni sami odpravljajo do njegove ordinacije. Na treningih v Dohi tudi ni upošteval mnenja fizioterapevtov in od načetega Bastiana Schweinsteigerja zahteval, da sodeluje pri vadbi.

Voznika klubskega avtobusa Sandra König in Michael Lauerbach vesta povedati, da so zaradi izjemno dolgih govorov že večkrat zamudili na kakšno domačo tekmo.

"Guardiola je perfekcionist," si vseeno še naprej zadovoljno mane roke športni direktor Matthias Sammer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.