Šport > Nogomet
40 ogledov

Pep se je odločil: poleti v Man. City!

Guardiola zlata žoga podelitev nagrada Zürich prireditev EPA
Prosti trener Josep Guardiola se je po poročanju angleškega tabloida The Sun odločil - poleti, ko se bo po letu premora vrnil na trenersko klop, si želi prevzeti Manchester City.

"Guardiola se je odločil za City, saj je prepričan, da lahko postanejo sila, ki bi lahko konkurirala njegovemu nekdanjemu klubu Barceloni," v ekskluzivni zgodbi o Josepu Guardioli pišejo v najbolj znanem angleškem tabloidu The Sun.

Po mnenju angleškega kričača bo Guardiola zavrnil ponudbe Manchester Uniteda, Chelseaja, Bayerna in AC Milana ter tako pri aktualnih angleških prvakih ob koncu sezone zamenjal Roberta Mancinija.

Manciniju se kljub zmagi v Premier League tudi v drugi zaporedni sezoni v Ligi prvakov ni uspelo prebiti skozi skupinski del, kjer je bil od Cityja poleg Borussie Dortmund in Real Madrida boljši tudi Ajax.

100 % gre v City

"Guardiola je prejšnji teden potrdil, da se je pripravljen vrniti k treniranju to poletje, potem ko si je vzel leto dni dopusta, čeprav ni povedal za kateri klub gre," nadaljujejo pri Sunu. "Prejšnji večer je vir z vrha španskega nogometa potrdil: '100-odstotno bo Guardiola poleti šel v City. In ko rečem 100-odstotno, ne mislim 99-odstotno, mislim 100-odstotno!"

Najuspešnejši trener v zgodovini Barcelone, ki je s klubom osvojil dva naslova v Ligi prvakov in tri španske naslove, naj bi pri Cityju postal najbolje plačani trener na Otoku - zaslužil bi 12 milijonov evrov na leto. Neto.

Pri Cityju sta že nekaj časa zaposlena njegova nekdanja sodelavca iz katalonske prestolnice. Txiki Begiristain je športni direktor sinje modrih, Ferran Soriano pa je zamenjal nepriljubljenega Garyja Cooka kot izvršni direktor.

Čaka ga Touré ... in Balotelli!

V Manchestru bi Guardiola moči združil z Yayo Touréjem, ki je Barcelono zapustil ravno zaradi majhnega števila minut, ki mu jih je ob Sergiu Busquetsu namenjal katalonski trener. Ob številnih "latinskih" članih Cityja, med drugim Davidom Silvo, Javijem Garcío, Sergiem Agüerom in Cárlosom Tévezom, bi bilo prilagajanje na novo okolje seveda vse prej kot težko, več kot le zanimiv pa bi bil tudi odnos Guardiola-Mario Balotelli.

S problematiki Guardiola pač nikoli ni dobro shajal ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.