Šport > Nogomet
33 ogledov

Pep spet išče izdajalca: "Vrgel ga bom na cesto!"

Guardiola Mandžukić Klopp Borussia Dortmund Bayern 1. Bundesliga Nemčija Reuters
V hotelu Bayerna je bilo pred sobotnim derbijem proti Borussii Dortmund še kako vroče, poroča tabloid Bild.

Trener Josep Guardiola je namreč nahrulil svoje nogometaše Bayerna, potem ko se je njegova taktična zamisel in prva postava za veliki derbi proti Borussii Dortmund v tabloidu Bild pojavila na dan tekme na Signal Iduna Parku. 

Nemški kolegi niso razpolagali zgolj s prvo postavo, temveč tudi z načinom, na katerega naj bi se Bayern udaril s svojimi največjimi rivali, ki jih je po prvem polčasu brez golov nato povsem potolkel tudi z zadetkom nekdanjega "rudarja" Maria Götzeja (3:0).

Eksplodiral v hotelu

S tovrstnimi informacijami naj bi razpolagali zgolj člani moštva, piše katalonski Mundo Deportivo, kot tudi ljudje, ki so nekdanjemu trenerju Barcelone blizu v bavarskemu klubu, čeprav naj bi sum takoj padel prav na igralce.

Ko je izvedel, da ima v slačilnici "krta", je Guardiola po pisanju tabloida Bild "eksplodiral", ker se mu razkritje za nasprotnika ključnih podatkov zdi enaka "izdaji". Katalonec naj bi svoje igralce napadel v hotelu blizu Düsseldorfa, kjer je Bayern pred odhodom na stadion opravil še zadnji taktični pogovor.

Ponovljena zgodba iz Barcelone

"Vseeno mi je, kdo je 'krt', vrgel ga bom na cesto. Padale bodo glave, zame ne bo več igral," naj bi rohnel Guardiola. Podobna zgodba se mu je pripetila v zadnji sezoni na klopi Barcelone, ko se je v medijih pojavila prva postava za enega od "El Clásicov" z madridskim Realom.

Takrat se je pet ur pred tekmo izvedelo, da bo Guardiola obračun začel z mladima Thiagom Alcântaro in Cristianom Tellom, v prvi postavi pa denimo ni bilo Gerarda PiquéjaCesca Fàbregasa in Alexisa Sáncheza. Presenetljiva enajsterica se je tako pojavila na naslovnicah vseh spletnih izdaj španskih medijev, še preden jo je Guardiola na zadnjem sestanku pred obračunom izdal nogometašem.

Reus Götze Borussia Dortmund Bayern 1. Bundesliga Nemčija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA

Načrt: Martínez "lažna devetica", dolge žoge, ...

Dortmunda Guardiola sicer ni preveč presenetil s prvo postavo, morda še najbolj "revolucionarna" taktična poteza je bil igralni položaj zadnjega vezista Javija Martíneza, ki je bolj kot na tradicionalnem položaju med obrambo in zvezno vrsto igral kot "lažna devetica" in visoko pritiskal na obrambo BVB.

Bild je že v petek objavil Guardioline načrte za tekmo – dolge žoge in hitro menjavanje smeri igre, ki sta zaznamovala predvsem prvi polčas, s prihodom Götzeja in Thiaga pa je brez napadalca (iz igre je odšel Mario Mandžukić) ekipa mnogo bolj spominjala na njegovo Barcelono.

NASA ne bo dobila nove naloge

"Če hočeš, te bom povabil na enega od mojih sestankov pred tekmo, potem ti ne bo treba kontaktirati mojih igralcev," je enemu od novinarjev že zabrusil Pep, izvršni direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge pa je pristavil:

"Ne bomo uporabili agencije NASA, da bi 'krta' iskali po svetu, toda priporočam mu, da se pokaže, sicer bomo imeli težave."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.