Šport > Nogomet
37 ogledov

Pep svari: "Ni mi všeč, kar vidim!"

Josep Pep Guardiola
1/12
Žurnal24 main
Trener Barcelone Josep Guardiola je pred sredino tekmo s Šahtarjem poslal ostro opozorilo svojim nogometašem: "Prvič letos mi ni všeč, kar vidim. Nimam dobrega občutka," je dejal na novinarski konferenci.
Srna: "Barça ena najboljših vseh časov!"
Ena izmed tekem kariere v sredo čaka hrvaškega branilca Darija Srno. Simbol Šahtarja je za UEFA.com povedal: "Vse je mogoče, toda ne smemo pozabiti, kdo so naši nasprotniki. Smo zelo močno moštvo, toda Barcelona je najboljša ekipa na svetu – ena najboljših vseh časov, vsaj po mojem mnenju."

"Situacija je nenavadna. Občutki niso dobri. Zdi se, kot da smo z glavo bolj pri čem drugem in ne pri tej tekmi. Prvič po dolgem času mi ni všeč, kar vidim. Zato smo trenerji, da to opazimo," je Josep Guardiola poslal enega najbolj ostrih sporočil v smeri svojih nogometašev, odkar je prevzel mesto trenerja Barcelone. Čeprav so si Katalonci konec tedna praktično že zagotovili naslov španskega prvaka in jih vsi vidijo v polfinalu Lige prvakov, je Pep znova "pokvaril" karnevalsko vzdušje v prostorih Camp Noua. Pred tekmo s Šahtarjem ni prostora za pretirano samozavest.

GALERIJA NOVINARSKE KONFERENCE IN TRENINGA BARCELONE

To je izjemna ekipa, agresivna, z igralci, ki delajo kot živali, z enim izmed najboljših bočnih branilcev v Evropi in s trenerjem, ki je že treniral, ko jaz nisem še niti začel igrati.
Josep Guardiola o Šahtarju

"Ko prideš do te točke, se v Ligi prvakov vse še bolj zakomplicira. To je zelo nevarno. To govorim že od nekdaj. Čakata nas dve zelo težki tekmi in videli bomo, kako nam bo šlo. Potrebujemo pomoč ljudi, saj bi ena slaba tekma tukaj pomenila, da bi morali situacijo reševati pri njih, kar bi bilo zelo nevarno," je nadaljeval Guardiola. Na Camp Nouu bo prvič po povratku v Ukrajino igral nesrečni Dmitro Čigrinskij, po mnenju navijačev Blaugrane eden najslabših nakupov vseh časov, po mnenju Pepa pa izjemen nogometaš.

"Malo se govori o Šahtarju. Lige je konec, o Čigrinskiju pa se govori zelo podcenjevalno. Ne vem, zakaj se govori, da igra slabo. Z njim so v ukrajinskem prvenstvu zmagali z veliko točkami naskoka, Brazilci, ki jih hočemo tudi mi, pa igrajo zanje. To je izjemna ekipa, agresivna, z igralci, ki delajo kot živali, z enim izmed najboljših bočnih branilcev v Evropi in s trenerjem, ki je že treniral, ko jaz nisem še niti začel igrati," je z opozorilno elegijo Ukrajincem še zaključil Guardiola.

Messi: "Nikoli ne mislimo na remi!"
Poleg Guardiole je na novinarski konferenci besedo dobil tudi Lionel Messi. Argentinec malokrat postreže s kakšnimi ekskluzivnimi informacijami in tako je bilo tudi tokrat. Za Katalonce še dobro, da Argentinec raje govori – na igrišču!

"Barça je všeč vsem in to zaradi nogometa, ki ga igra, in zaradi vsega, kar je dosegla. Je na poti proti temu, da zaznamuje neko obdobje. Ne vem, če je najboljša v zgodovini, toda od tistih ekip, ki sem jih lahko videl jaz, je najboljša," je v prostorih katalonskega hrama dejal Messi. Na vprašanje, če bi se proti Šahtarju zadovoljil z remijem, kar je pred tekmo Real Madrida s Tottenhamom dejal trener José Mourinho, pa je Messi odgovoril: "Mi želimo zmagati. Nikoli ne razmišljamo o remijih!"

Liga prvakov, četrtfinale, prvi tekmi:

Sreda, ob 20.45:
Barcelona – Šahtar
Chelsea – Manchester United

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.