Šport > Nogomet
22 ogledov

Pep vs. Robben: "soler" dobil brco v zadnjico

Robben Guardiola Bayern trening priprave Trentino EPA
Arjenu Robbnu so ob prihodu Josepa Guardiole številni že pisali osmrtnice pri Bayernu, junaka finala Lige prvakov pa se je novi trener na pripravah lotil tudi zares.

Toda očitno je šlo le za šalo, potem ko je Josep Guardiola v Trentinu z nasmeškom na ustih v zadnjico brcnil Arjena Robbna. Strelec odločilnega gola za Bayern v majskem finalu Lige prvakov proti Borussii Dortmundu se je med zadnjimi pridružil pripravam nemških prvakov, Guardiola pa je že prej večkrat ponovil, da je lahko srečen, ker ima v svojih vrstah takšnega nogometaša.

Po dveh tednih nove vladavine je Guardiola po poročanju nemških medijev že začel spreminjati formacijo iz 4-2-3-1 v 4-1-4-1. Bavarci so pod vodstvom trenerja Juppa Heynckesa z dvema zadnjima vezistoma (to sta bila največkrat Bastian Schweinsteiger in Javi Martínez) osvojili zgodovinsko trojno krono.

Ima novo filozofijo

Guardiola je na pripravah v Rivi del Garda že začel uvajati manjše spremembe, ki bi Bavarce spremenile v še dominantnejši napadalni stroj. 

"Če si trener želi tega, potem ne moremo reči, da si želimo igrati tako kot lani," je dejal švicarski napadalni vezist Xherdan Shaqiri. "Ima novo filozofijo, s katero je bil uspešen." Da bodo skupaj s soigralci potrebovali nekaj časa za privajanje na spremembe, je priznal tudi kapetan Philipp Lahm.

Nasveti pridejo že ob zajtrku

"To so le majhne spremembe, ampak v nekaj tednih bomo videli, kakšne bodo naše predstave o nogometu," je dodal eden od ključnih nogometašev Bayerna v zadnjih nekaj sezonah. Branilec Daniel van Buyten je razkril, da Guardiola nasvete nogometašem začne deliti že na jutranjem zajtrku.

"Vedno ima majhno tablico s taktiko, na kateri nam razlaga reči," je dejal dolgoletni član bavarskega velikana. 35-letni Belgijec bo po podpisu nove enoletne pogodbe na Allianz Areni odigral svojo že osmo sezono.

"Če pred seboj nimaš ciljev, postaneš slabši"

"Zame ni težava, če bomo pri kotih začeli pokrivati consko. To je le stvar zbranosti. Trener nas poskuša narediti še boljše. Pozoren je na podrobnosti. Poskuša izboljšati reči, ki lani niso bile perfektne," je še dodal Van Buyten.

"Morda se tega nismo zavedali, ampak zdaj se. Delamo na tem, kar nas bo naredilo še boljše. Če pred seboj nimaš ciljev, postaneš slabši. Pep Guardiola nas bo spravil v položaj, kjer bomo lahko igrali še bolje kot v lanski sezoni. Želi si še več, je ambiciozen."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.