Šport > Nogomet
18 ogledov

Pep: Zakaj smo dobili tri gole? Ni bilo posesti!

Guardiola Bayern München Real Madrid Liga prvakov polfinale EPA
Bayernov trener Josep Guardiola je v petek zatrdil, da je za njegovo ekipo uspešna sezona, čeprav je Real Madrid aktualne evropske prvake v polfinalu Lige prvakov izločil s skupnih 0:5.

"Presenečen sem, da smo bili letos tako dobri," je na novinarski konferenci pred sobotno ligaško tekmo s Hamburgom dejal Josep Guardiola. Katalonec je v svoji prvi sezoni na klopi Bayerna že osvojil dva naslova, evropski superpokal in nemško prvenstvo, boril pa se bo tudi nemški pokal, a je grenak priokus sezoni pustil torkov debakel proti Real Madridu.

Poraz z 0:4 na Allianz Areni je bil eden najbolj bolečih udarcev v Guardiolini kratki trenerski karieri, nemški mediji pa so se njegovega igralnega sloga lotili še ostreje, četudi je že marca v rekordnem času osvojil 1. Bundesligo. Igralnega sloga ne namerava spremeniti, je še zatrdil v petek.

"Še bolj prepričan"

"Pokazali smo veliko dobrih reči. Zadovoljen sem s to ekipo. Bili smo izjemni v tem sistemu in s temi igralci," je nadaljeval Guardiola, čigar moštvo kljub ogromni prevladi pri posesti žoge ni uspelo zabiti niti gola Madridčanom. Razlog za katastrofo v prvem polčasu, ko je beli balet odplesal v lizbonski finale z goli Sergia Ramosa in Cristiana Ronalda, je bil ravno pomanjkanje nadzora nad posestjo, trdi Katalonec.

"Imam svoje ideje in moram prepričati igralce," je nadaljeval. "Po tem porazu sem še bolj prepričan v svojo filozofijo. Zakaj smo izgubili? Ker v prvem polčasu nismo igrali dobro. Nismo imeli žoge. Tu nisem zato, da bi spreminjal nemško nogometno kulturo. A imam svoje oči in svoje ideje. Trener ima le svoje lastne ideje. Ne morem trenirati igralcev z idejami drugih. Zato bodo igralci v prihodnje igrali z mojimi idejami. Vem, da bo 0:4 vedno v mojih mislih, toda še naprej bom skušal opravljati čim boljše delo za ta klub."

"Vseeno mi je za kritike vodstva"

Guardiola je malce tudi okrcal vodstvo kluba, ki je "na koncu koncev tisti, ki mora odločiti, če je trener s takšnimi idejami najboljši za ekipo", je pristavil strateg iz Santpedorja. 

"To ni moja tema. So porazi, ki privabijo dvome, toda ta poraz nas bo naredil še močnejše. Zaupam v svoje igralce, zato me ne skrbi. Vseeno mi je za kritike vodstva. Niso pomembne. V nogometu je le eno pravilo: zmagati ali ne zmagati. Ko zmagamo mi ni pomembno, če 'Kalle' (izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge, op. a.) ali Matthias (športni direktor Sammer, op. a.) zaupata vame. Če izgubimo, sem v nevarnosti. To je velik klub in vedno je pomembno zmagati. Ko se to ne zgodi, potem klub včasih izbere drugačno odločitev," je še povedal Guardiola.

Beckenbauer napovedal črno prihodnost Hamburgu

Slednjega čez poletje čaka tudi ofenziva evropskih velikanov, ki si želijo nekatere od njegovih najbolj prepoznavnih posameznikov. Nezadovoljen naj bi bil poleg Tonija Kroosa zdaj tudi napadalec Thomas Müller, medtem ko je tekma z Realom jasno pokazala, da Bastian Schweinsteiger nima prihodnosti v Pepovi shemi. Da bo "ostal v Bayernu in dobro igral za nas" je Guardiola zatrdil v primeru španskega vezista/branilca Javija Martíneza.

 

"Moramo se osredotočiti na preostali tekmi, da bi se dobro pripravili na pokalni finale," se je proti zmenku z Borussio Dortmundom v finalu pokala DFB že obrnil Guardiola. Hamburgu, Bayernovemu sobotnemu nasprotniku, je častni predsednik Bavarcev Franz Beckenbauer po porazu z Realom sicer preroško napovedal izpad v drugo ligo, če proti "tako potolčeni ekipi" ne izkoristi priložnosti za vsaj točko ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.