Šport > Nogomet
17 ogledov

Pep že v Münchnu! Ne, to je le dvojnik ...

Guillermo Guardiola podzemna železnica München vlak Reševalni pas/Twitter
Fotografija gologlavega možaka na münchenski podzemni železnici, ki je močno spominjala na novega Bayernovega trenerja Josepa Guardiolo, se je kasneje izkazala za resnično. Edina težava je, da je bilo možu na fotografiji ime Guillermo. Španec, ki je močno podoben Guardioli, je postal pravi hit in že obiskal prostore Bayerna.

Spletna stran Tz-online.de je Guillerma spremenila v novo zvezdo Münchna, potem ko je Španec nevede zaslovel 6. julija, ko se je na Twitterju pojavila njegova fotografija s podzemne železnice v Münchnu.

Eden izmed sopotnikov je več kot očitno mislil, da si vagon deli z bodočim trenerjem Bayerna, a v resnici je šlo le za 30-letnega španskega turista, ki je v nekaj dneh postal "uradni dvojnik" Josepa Guardiole, svojega slovitega rojaka z Iberskega polotoka.

Tz-online je Guillerma odpeljal celo do Bayernove baze na Säbener Strasse in z njim opravil krajši intervju, ga oblekel v eleganten suknjič, Španec pa je s svojo podobo celo pretental nekaj navijačev. 

Kornetka novi član strokovnega štaba

Pravi Guardiola, Josep, ki se po besedah brata in zastopnika Pereja Guardiole "kot nor" uči nemščine, da bi bil pripravljen na svojo prvo novinarsko konferenco, je v svoj strokovni štab po novem vključil še Larsa Kornetko, uglednega pregledovalca videoposnetkov, ki je do sedaj deloval pri Schalkeju.

35-letni Kornetka analizira videoposnetke med polčasom, sodeluje pa tudi pri pripravi tekem in analizi dvobojev, kar je bila ena ključnih značilnosti Guardioline uspešne štiriletne epizode pri Barceloni

"Vizualizacija pomaga pri spoznavanju in razumevanju napak," je o svojem delu pred meseci povedal Kornetka. "Za igralca je lažje, da na ta način sodi o svojem gibanju in taktičnem obnašanju na igrišču. Čutenje situacije je subjektivno, velikokrat pa jo dojemamo drugače od realnosti. Med tednom pokažemo najbolj očitne reči. Večinoma iščemo močne in šibke točke ekip. Želimo ugotoviti, kako lahko premagamo nasprotnika in to želimo prenesti na igralce."

Razočaranje nad odhodom enega najbolj dragocenih članov moštva je že izrazil Schalkejev generalni direktor Horst Heldt, ki je sarkastično dejal, da je "presrečen", da je njegov klub lahko pomagal Bayernun in športnemu direktorju Matthiasu Sammerju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.