Šport > Nogomet
20 ogledov

Pep: "Zmotno bi bilo misliti na Real!"

Josep Pep Guardiola
1/18
Žurnal24 main
Trener Barcelone Josep Guardiola pred torkovo tekmo proti Šahtarju ni želel odgovarjati na vprašanja o Real Madridu. "Zmotno bi bilo misliti na Real," je povedal pred povratno tekmo četrtfinala.
Velika ekipa se ne more izgovarjati na poškodovane in suspendirane.
Josep Guardiola

Pred prvo tekmo četrtfinala Lige prvakov proti Šahtarju je Barcelonin trener Josep Guardiola s spretnim manevrom prebudil nezbrane varovance. "Že dolgo časa nisem imel tako slabega občutka," je na Camp Nouu pred tednom dni govoril strateg iz Santpedorja, njegova taktika pa se v ponedeljek na multimilijonski Donbass Areni v Donecku ni spremenila. Kljub visokemu vodstvu Kataloncev s prve tekme (5:1) je Guardiola še vedno na trnih, prav nič pa noče slišati o sobotnem ligaškem El Clásicu ter finalu španskega pokala, ki Barço proti Real Madridu čaka naslednjo sredo.

GALERIJA NOVINARSKE KONFERENCE IN TRENINGA BARCELONE

"Zmotili bi se, če bi bili z mislimi na tekmah proti Real Madridu. Vsaka tekma je preizkus za tisto, ki sledi, toda to je prav tako pomembno, kot da ne misliš na nič drugega. Torkova tekma ni prijateljska in odkar sem jaz tukaj, smo vedno igrali brez oziranja na ostale stvari, ki nimajo zveze z aktualno tekmo," je za zbrane novinarje povedal Guardiola.

Nekdanji odlični vezist Blaugrane se prav tako ni želel skrivati za mnogimi poškodovanimi (Carles Puyol) in suspendiranimi (Andrés Iniesta) nogometaši: "Velika ekipa se ne more izgovarjati na poškodovane in suspendirane. Jutri bomo videli, v kakšnem stanju je ekipa, kako si je opomogla po pomembni tekmi v soboto in tako dolgem potovanju. Glede na to se bomo odločili, saj bodo morali tisti, ki bodo igrali, igrati na najvišjem nivoju."

Bolj verjamem Luizu Adrianu kot Lucescuju. Vemo, da igramo proti veliki ekipi, ki lahko izkoristi vse priložnosti, ki jih je zapravila na našem igrišču.
Josep Guardiola

Guardiola je prav tako zavrnil razmišljanje Šahtarjevega stratega Mircee Lucescuja, ki je nekaj ur pred njim za istim mikrofonom izjavil, da je četrtfinale "izgubljeno". Bolj optimističen je bil napadalec rudarjev Luiz Adriano. Eden izmed tragikov prve tekme je napovedal, da s soigralci še verjamejo v napredovanje.

"Bolj verjamem Luizu Adrianu kot Lucescuju," je povedal Guardiola. "Vemo, da igramo proti veliki ekipi, ki lahko izkoristi vse priložnosti, ki jih je zapravila na našem igrišču. Igrajo zelo dobro,napadajo z veliko nogometaši in dobro izkoriščajo hitrost Luiza Adriana ter vtekanje svojih vezistov iz drugega plana. Bočni nogometaši zelo dobro odpirajo prostor ... Gre za zelo dobro moštvo in moramo se osredotočiti samo na to tekmo. To je šport in lahko se zgodi marsikaj. Igramo za četrto zaporedno polfinale Lige prvakov. To je izjemen uspeh, toda za dosego tega cilja moramo stvari opraviti zelo dobro."

Ukrajinski nesporazum: "Jutri smo v finalu!"
Trener Barcelone je slabo razumel vprašanje ukrajinskih kolegov, ki so mu zatrjevali, da bo tista ekipa, ki izloči Šahtar, igrala v finalu tekmovanja. Guardiola ni dobro razumel in najprej rekel: "Tako je. Če gremo jutri naprej, potem smo v finalu!" Kasneje je v smehu popravil svojo izjavo: "Zmotil sem se. Seveda, če gremo jutri naprej, potem smo v polfinalu. Od tam dalje bomo morali trdo delati, da pridemo do finala."

Za konec je Guardiola še zavrgel razmišljanja o novem trojčku, ki mu je uspel v neverjetni prvi sezoni na klopi Barcelone: "Ne verjamem, da ljudje razmišljajo o osvojitvi treh naslovov. To se zgodi takrat, ko osvojiš dva in je tretja blizu ... V veliko zadovoljstvo mi je, da smo lahko tukaj še tretjo sezono zapored in se trudimo osvojiti vse naslove. To je še bolj pomembno po lanski sezoni in po poletju, ki smo ga imeli z reprezentanco. Veliko zadovoljstvo je biti tukaj, o zmagi pa odločajo podrobnosti. Enkrat Iniesta zadane 'v rašlje', drugič Bojan zadane 'v rašlje', a mu ga razveljavijo ..."

Liga prvakov, četrtfinale, povratni tekmi:

Torek, ob 20.45:
Manchester United – Chelsea /1:0/
Šahtar Doneck – Barcelona /1:5/

/X:Y/ v poševnicah je rezultat prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.