Šport > Nogomet
11 ogledov

Pepe: "Še vedno me kličejo morilec"

Pepe Ramos Real Madrid Borussia Dortmund Liga prvakov EPA
"Razmišljal sem, da bi pustil nogomet," je dušo v pogovoru za portugalski dnevnik Record odprl Pepe. Večkrat nasilni branilec Reala se je tako spomnil na dogodek izpred nekaj sezon, ko je na Bernabéu zbrcal nogometaša Getafeja. Record mu je sicer podaril nagrado za osebnost leta.

"Ta dogodek s (igralcem Getafeja Javierjem, op. a.) Casquerom me je za vedno zaznamoval po celem svetu. Še vedno me kličejo 'asesino' (morilec)," je v pogovoru za portugalski dnevnik Record razlagal Pepe. Branilec Real Madrida je dejal, da je po tistem dogodku iz leta 2009 želel "pustiti nogomet".

• Pepejev napad na Casquera v sezoni 2008/09

"Osvojiti deseti naslov v Ligi prvakov z Realom bi bilo nekaj zares zgodovinskega," je nadaljeval branilec, ki so mu pri Recordu podarili nagrado Artur Agostinho za osebnost leta. "Leto 2012 je bilo zame zelo posebno. Celo sezono sem bil standarden. Zelo sem vesel in hvaležen ljudem, ki verjamejo vame. To je nagrada, kii mi veliko pomeni. Rad bi se zahvalil tudi soigralcem, brez katerih je ne bi osvojil."

Pepe je še potrdil, da bi se nekega dne rad vrnil k Portu, od koder je nato odšel v Madrid, ni pa zavrnil niti možnosti, da bi bil nekega dne svetovni prvak s Portugalsko. Pepe je spregovoril tudi o večkrat napetem odnosu med Portugalci in Španci v La Ligi.

Ne bo se odločal glede na Mouja in Crisa

"Na Portugalce v Španiji močno pritiskajo," je zatrdil Pepe. "Portugalizacije" Reala obtožujejo tudi trenerja Joséja Mourinha, ki naj bi skupaj z agentom Jorgejem Mendesom obvladoval madridski klub, kjer je prva violina seveda še en Portugalec - Cristiano Ronaldo.

"Če se bosta Cristiano ali Mourinho odločila oditi, potem bo to njuna odločitev. Ne bom se odločil enako samo zato, ker bi onadva odšla. Svojo odločitev bom sprejel ob primernem času," je še dodal Pepe, ki je prepričan, da ljudje do Ronalda "niso pošteni".