Šport > Nogomet
20 ogledov

Pepe vrača Iniesti: Resnica boli

Iniesta Pepe Barcelona Real Madrid El Clasico Liga BBVA Španija liga prvenstvo Reuters
Španski vezist Andrés Iniesta je v radijski oddaji Onde Cero dejal, da so ga besede Realovega branilca Pepeja po nedeljskem derbiju užalile. Portugalski reprezentant je Barcelonine nogometaše namreč označil za "zelo teatralne".

"Pepejeve besede so me užalile, ampak saj že vemo vse," je v oddaji Al Primer Toque razlagal Andrés Iniesta.

"Seveda te prizadene to, kar je rekel. Človek ima lahko mnenje in reče, da se mu zdi, da enajstmetrovke ni bilo, ampak ne more iti dlje od tega. Ko nekdo tako govori o tebi in tvojih soigralcih, se počutiš užaljenega."

Iniesta je v drugem polčasu nedeljske tekme med Barcelono in Real Madridom padel v kazenskem prostoru gostov, kjer ga je po sodnikovem mnenju brez prekrška ustavil Pepe. Branilec portugalske reprezentance je nato jezno pritekel nad ležečega Iniesto in ga močno nahrulil. Izvrstni španski vezist je dodal, da od Pepeja česa drugega niti ne pričakuje več.

"Nisem igralec. Niti jaz niti moji soigralci. Če gledamo Pepejeve poteze na nekaterih tekmah, bi lahko o njem imeli veliko mnenj. Seveda boli, boli, ker se nanaša nate in ni potrebno, da to ocenjujem. Pepeja zdaj že vsi poznamo," je pristavil Iniesta.

Pepe: Resnica boli

"Če se kdo počuti užaljenega, je to zato, ker resnica boli," je na sredini novinarski konferenci portugalske nogometne reprezentance Iniesti takoj vrnil Pepe. "Navajen sem že na reakcije na moje besede. Jaz sem le komentiral tisto, kar se je zares zgodilo na igrišču."

Madridski mediji so takoj postregli s podatkom, ki Realovega branilca predstavlja v veliko boljši luči. Pepe naj bi namreč statistično storil manj prekrškov (0,9 na tekmo), kot jih nasprotniki storijo nad njim (1,3), kljub temu pa je eden izmed nogometašev, ki je prejel največ sodniških opominov (22 kartonov, od tega dva rdeča).

Več prekrškov od Pepeja na tekmo tako (po vrsti) storijo Sergio Ramos, Xabi Alonso, Daniel Alves, Álvaro Arbeloa, Jordi Alba, Ricardo Carvalho, Sergio BusquetsJosé Callejón, Sami Khedira in Javier Mascherano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.