Šport > Nogomet
24 ogledov

Pepe vrača Mouju: Edini, ki ne gleda samega sebe

Jese Ramos Pepe Arbelo Real Madrid Atletico Copa del Rey španski pokal Reuters
Lahko ga ljubiš (manjšina) ali sovražiš (večina) – Realov branilec Pepe je vedno zanimiv sogovornik, kot je dokazal tudi v intervjuju za radio Onda Cero.

Pepe je s smehom vrnil žogico nekdanjemu trenerju Joséju Mourinhu, ki se je nedavno spomnil dolgotrajnega urejanja pričesk v slačilnici Real Madrida, branilec portugalske reprezentance pa se je dotaknil tudi skandiranja "morilec", ki ga je redno deležen na gostovanjih. 

Mourinho, ki je Santiago Bernabéu po številnih sporih, tudi s Pepejem, zapustil ob koncu lanske sezone, je z razkritjem, da so realovci pred tekmami večkrat pustili čakati celo sodnika, ker je bila pred ogledalom vrsta, znova razburkal strasti. A Pepe je zatrdil, da mu za omenjene besede ni mar, in slovitemu strategu Chelseaja celo predlagal, da bi se v ogledalo kdaj lahko pogledal tudi sam.

"Normalno je, da se uredimo"

"Mou je očitno edini človek, ki zjutraj vstane in se ne pogleda v ogledalo. Mi ne kritiziramo, so reči, ki jih vsi počnemo iz dneva v dan. To na nas sploh ni vplivalo," je za oodajo Al Primer Toque dejal Pepe. "Normalno je, da se uredimo, saj si želimo v dobri luči predstaviti klub, katerega člani smo. Smo pri Real Madridu, ko gremo ven pred kamere in vse te medije. Menim, da je to nekaj povsem normalnega."

31-letnemu nogometašu vseeno ni bilo do smeha, ko je pogovor nanesel na drugo temo, skandiranje navijačev, ki mu vse od leta 2009, ko je na tleh brutalno brcnil Getafejevega nogometaša Javierja Casquera, vzklikajo "morilec". Portugalski Brazilec je dobil deset tekem prepovedi igranja, zdaj pa meni, da si sovražnega odnosa navijačev zasluži, ker ni kriminalec.

Ni storil nobenega zločina

"Ni lahko mami, ki sliši, kako cel stadion sina kliče morilec," je nadaljeval Pepe. "Nisem storil nobenega zločina, da bi me morali tako klicati. Jaz sem zelo jasen, ljudje, ki so mi blizu, vedo, kakšen sem. Vsak dan se poskušam izboljšati, da bi lahko igral. Ko igram, poskušam storiti kar največ, da bi pomagal soigralcem."

Bernabéu je sicer stopil v bran svojemu članu, ki ga vsake toliko nagradi z vzkliki "Pepe, ubij ga", branilec sam pa se je še pohvalil, da se je v zadnjih sezonah precej izboljšal, ko gre za izogibanje izključitvam in drugim kaznim.

"Poskušam igrati karseda čisto in brez prekrškov," je pristavil. "Ampak na mojem položaju je težko igrati, ne da bi zakrivil proste strele. Še Sergio (Ramos) nima tako dobre statistike kot jaz. Ne spomnim se niti, kdaj sem bil nazadnje izključen."

Komentarjev 1
  • Zdene Iskra 15:14 12.marec 2014.

    Lahko bi bil odličen nogometaš. Samo v glavi nima "vse poštiman". To je pa najtežje...